Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Hij is zo handig voor festivals en op vakantie en als daardoor een aantal grote plastic flessen minder verkocht worden, is dat mooi meegenomen.'

Flair Beauty testteam: I Love My Planet geconcentreerde shampoo van Yves Rocher

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


I Love my Planet geconcentreerde shampoo van Yves Rocher: 8,5/10


Prijs/kwaliteit

Net geen 4 euro is een heel goede prijs. Het zou kunnen dat het veel lijkt wanneer je dit kleine flesje voor het eerst ziet liggen in de winkel, maar vergeet niet: dit is geen sample, maar een volwaardige fles shampoo waar je 30 keer je haar mee kan wassen.

Geur/textuur

De textuur is gel-achtig, de geur fris, wat citroenachtig. Wanneer je aan het flesje ruikt, vind ik het een béétje poetsmiddel-achtig ruiken, maar zodra je je haar ermee gewassen hebt, blijft er enkel een subtiele, frisse geur achter.

Pluspunten

  • Hij is handig om mee op vakantie te nemen, zonder dat hij – zoals een miniflacon of sample – al na 2 keer wassen op is. Deze kan mee op vakantie voor 3 weken, voor het hele gezin.
  • Hij bevat geen siliconen of bewaarmiddelen en de reinigende basis is gemaakt van bio-afbreekbare ingrediënten.
  • Milieuvriendelijkheid: een kleinere fles = 39 % minder plastic. En die plastic is dan al een gerecycleerde variant.
  • Het effect op mijn haar: het is zacht, schoon en glanzend en wordt niet sneller vet, meer verwacht ik niet van een shampoo.
  • Ik weet dat het geen maatstaf is voor een goede shampoo, maar hij geeft een fijn, dik schuim wat ik persoonlijk wel aangenaam vind.


Minpunten

De geur lijkt wat bitter, een tikje zoals mijn poetsmiddel, maar dat verdwijnt bij het wassen. Het flesje is nogal soepel waardoor ik de eerste keren te hard knijp en toch een te grote dosis shampoo in mijn hand heb liggen. Even aan wennen, maar als je zachtjes knijpt, krijg je wel het kleine hazelnootje hoeveelheid dat je maar nodig hebt. 

Zou ik het opnieuw kopen?

Ja, hoewel dat dus minder snel zal zijn dan ik eerst dacht. Met dit flesje ga ik bijna 3 maanden verder kunnen!

Yves Rocher verrast met dit product de beautywereld weer maar eens. Zowel de formule als de verpakking zijn vriendelijk voor het milieu, zonder in te moeten boeten aan werkzaamheid. Ik denk – hoop – dat dit product dé topper van de zomer wordt, want hij is zo handig voor festivals en op vakantie en als daardoor een aantal grote plastic flessen minder verkocht worden, is dat mooi meegenomen.

I love my Planet geconcentreerde shampoo – € 3,95 – Yves Rocher, www.yves-rocher.be.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '