Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Deze washable mascara kan je al met de hulp van warm water verwijderen. Je hebt dus geen reinigingsproduct meer nodig!'

Flair Beauty testteam: Falsies Lash Lift Mascara van Maybelline

Webredactrice Sandie (28) werkt al vier jaar voor Flair, maar is al sinds jonge leeftijd verliefd op alles wat met make-up te maken heeft. Ook nu ze volwassen (althans, volgens haar identiteitskaart) is, is haar liefde voor all things beauty nog niet over. Vooral oogschaduwdoosjes, lippenstiften en foundations hebben een speciaal plaatsje in haar hart.

Falsies Lash Lift Mascara van Maybelline: 8/10
Prijs/kwaliteit:

Voor de mascara betaal je 10,95 euro. Een redelijk standaardprijs voor een mascara van de drogisterij.

Geur/textuur:

De mascara heeft een subtiel, chemisch geurtje, maar dan moet je echt al met je neus aan het borsteltje ruiken. Hier heb je voor de rest dan ook geen last van. Qua textuur is de mascara eerder vloeibaar en dus niet aan de droge kant.

Gebruik:

Je brengt deze mascara aan net zoals elke andere mascara. Wél, kan je dit exemplaar verwijderen met de hulp van warm water en een wattenschijfje. De Falsies Lash Lift Mascara is namelijk een washable mascara, dat wil zeggen dat je geen reinigingsproduct moet gebruiken om hem van je wimpers te halen.

Pluspunten:

Je kan het effect van de mascara makkelijk opbouwen zonder dat hij klontertjes geeft. Een laagje geeft al opvallend meer lengte, maar als liever een iets dramatischer effect wil, kan je nog een extra laagje aanbrengen zonder dat je last krijgt van het gevreesde spinnenpoteneffect.

Het was de eerste keer dat ik een washable mascara probeerde en ik ben wel fan van het principe. Je hoeft namelijk geen make-upremover gebruiken om het product van je wimpers te halen. Gewoon wat warm water is voldoende. Zo waren mijn wimpers compleet schoon na een warme douche. Ik heb dan ook het gevoel dat deze methode dan milder is voor je wimpers.  Je hoeft namelijk niet liggen schrobben.

Je hoeft trouwens niet te vrezen dat je mascara gaat uitlopen als je zweet tijdens het sporten of als je bijvoorbeeld door de regen moet fietsen. Bij koud water lost de formule niet op. Ik heb beide opties (deze laatste iets minder vrijwillig) getest en alles zat nog piekfijn op z’n plaats. Na het sporten, zag ik wel hier en daar een zwart puntje, maar dat lag eerder aan de killer work-out dan aan de mascara.

Ook opvallend is dat na gebruik van een wimperkruller de krul er goed blijft inzitten. Bij sommige mascara’s gaat de krul er vaak snel uit, maar bij dit exemplaar blijft het effect mooi zichtbaar. Een aanrader dus als je van nature redelijk rechte wimpers hebt.

Minpunten:

Zelf heb ik liever een mascara die wat meer volume geeft. Ik heb van nature al redelijk lange wimpers, dus ik geef de voorkeur aan een exemplaar dat ze er wat voller doet uitzien. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Een blijver?

Zelf zou ik hem niet opnieuw kopen, maar als je op zoek bent naar een mascara die vooral lengte geeft en je wimpers er natuurlijk laat uitzien dan is dit exemplaar wel iets voor jou.

Productinfo:

€ 10,95 bij de drogisterij of online via Zalando.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '