Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik kan me geen beter manier voorstellen om de dag af te sluiten.'

Flair Beauty testteam: Bonsoir-ritueel van RainPharma

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Bonsoir-ritueel van RainPharma: 8,5/10


Prijs/kwaliteit

Let’s be honest: er zijn veel douchegels en lichaamsoliën die goedkoper zijn dan deze, veel goedkoper. Maar die zijn niet 100 % plantaardig, met essentiële oliën en vooral: die hebben niet deze unieke geur. Toegegeven, de prijs is niet van die aard dat je je er overvloedig en alle dagen mee insmeert, maar als je ze zuinig gebruikt voor een écht relaxed spa-momentje, kom je er wel héél lang mee toe.

Geur/textuur

Het beste aspect aan deze producten: de geur. Hiermee douchen (of je wassen in bad) en insmeren, nét voor je je bed induikt: ik kan me geen beter manier voorstellen om de dag af te sluiten. De olie is opvallend vloeibaar van textuur: dat is de eerste keer schrikken omdat hij tussen mijn vingers doorloopt, maar de keren daarna alleen maar een voordeel omdat je er maar een klein beetje van nodig hebt om je hele lichaam mee in te smeren. 

Pluspunten

Komt-ie (weer): de geur. De showergel bevat lavendel, nootmuskaat, patchoeli, geranium en ylangylang. De olie heeft dezelfde rustgevende geur met daarbovenop olie uit jojoba, arganpitten en rozenbottel en andere planten- en bloemenextracten om je huid soepel en stralend te houden.

Het effect op mijn huid is – zoals ze vaak in persberichten zeggen – fluweelzacht. Maar dan écht. De douchegel doet wat hij moet doen én droogt mijn huid niet uit, maar het grootste effect komt toch wel van de olie.

Minpunten

De prijs, toch wel. Het is niet het type douchegel of olie waarvan je – vanwege de prijs – fles na fles slijt. Als cadeau is dit duo dan weer een echte kersttopper, net omdat je het niet snel voor jezelf zou kopen.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ik denk niet dat het zo snel nodig is, de olie smeert heel voordelig uit. Al kan ik me voorstellen dat wanneer hij op is, ik de geur zo ga missen, dat ik hem toch gewoon opnieuw koop.

In gebruik is er weinig verschil met een ander product: je wast je ermee en je smeert je ermee in. Maar deze beschrijving doet de producten oneer aan, want het gevoel dat de geur je geeft is zoveel meer waard. Ik gebruik ze enkel op een avond wanneer ik de tijd heb om uitgebreid in bad te gaan (met een boek en kop thee/glas wijn, al naargelang de mood). De producten werken echt ontspannend, zeker wanneer je – nog nadampend van het bad – de olie smeert en metéén daarna je bed in duikt. Pure luxe en verwennerij! Mijn huid wordt superzacht van de olie. Hij is licht en toch heel voedend, maar trekt snel in en voelt absoluut niet vet aan.

Bonsoir Therapie Shower Wash en Premium Body Oil – € 39 en € 89 – www.rainpharma.be

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '