Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De formule is erg licht waardoor je wimpers niet zwaar aanvoelen en creërt een heus ‘waaiereffect’.'

Flair Beauty testteam: Bold & Bad Lash Mascara van MAC Cosmetics

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Laura (27) heeft een zwak voor eyeliner, is verslaafd aan Koreaanse sheet masks en zou – als ze kon – elke dag een andere tint (glitter)nagellak uittesten. Haar dagelijkse beautyroutine bestaat uit véél mascara, een frambozenrode tint op de lippen en wat bronspoeder voor een sunkissed look.


Bold & Bad Lash Mascara van MAC Cosmetics: 7/10


Prijs/kwaliteit

Deze mascara bevindt zich in de middenklasse wat de prijs betreft. Helaas vond ik de formule nogal snel uitdrogen, waardoor ik deze mascara nog geen maand heb kunnen gebruiken. En dan is 24 euro best prijzig natuurlijk.

Geur/textuur

De formule is zo goed als geurloos. Bij het eerste gebruik kan een mascara nogal ‘nat’ zijn, maar dat was bij deze Bold & Bad Lash niet het geval. 

Pluspunten

Deze mascara wordt gezien als een ‘game changer’. Hij bevat twee verschillende borsteltjes: een dikkere borstel voor de bovenste wimpers en een fijnere voor de onderste. Wat de borsteltjes betreft, doet deze mascara perfect wat hij belooft: ik hoef onder mijn onderste wimpers veel minder mascaravlekken weg te nemen met een wattenstaafje. Bovendien ‘kamt’ het fijne borsteltje m’n onderste wimpers ook echt, waardoor de kans op klonters aanzienlijk vermindert.

Minpunten

In tegenstelling tot het fijne borsteltje voor de onderste wimpers ben ik minder enthousiast over de borstel voor de bovenste wimpers. Die is namelijk heel dik en kamt minder makkelijk, met droge klontertjes tot gevolg. Bovendien lijkt de tube bijzonder weinig formule te bevatten waardoor ik ’m maar een maand heb kunnen gebruiken.

Zou ik het opnieuw kopen?

Het onderste borsteltje is zeker een winnaar, maar vanwege de korte levensduur van deze mascara zou ik ’m niet opnieuw aanschaffen. Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van deze mascara. Is hij ‘bold’ zoals de productnaam belooft? Zeker. De formule is erg licht waardoor je wimpers niet zwaar aanvoelen en creërt een heus ‘waaiereffect’. Alleen jammer dat hij snel uitdroogt en dus niet bijzonder duurzaam is.

Bold & Bad Lash Mascara – € 24 – MAC Cosmetics, te koop in de MAC store, bij Galeria Inno of bij Ici Paris XL.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '