Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Na drie dagen was ik al aan het googelen ‘Baby Foot doesn’t work’. Een dag later bleek dat het zeker en vast wél werkte, de vellen vielen er letterlijk vanaf.’

Flair Beauty Testteam: Baby Foot Exfoliërend Voetmasker

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Baby Foot Exfoliërend Voetmasker: 9/10


Prijs/kwaliteit

Voor een masker dat je maar één keer kan gebruiken vind ik € 19,99 vrij duur.

Textuur/geur

Het is een vloeibaar, gelachtig product dat in twee plastic sokken zit. Het heeft geen opmerkelijke geur.

Gebruik

Baby Foot is een exfoliërend voetmasker op basis van glycolzuur en melkzuur dat ervoor zorgt dat dode huidcellen losgemaakt worden, waardoor je voeten vervellen en er een zacht babyhuidje overblijft. Dit masker bestaat al heel lang, maar ik hoorde er voor het eerst over tijdens de lockdown. Iedereen besloot blijkbaar dat het tijd was om hun voeten te exfoliëren, want het masker was bijna overal uitverkocht. Maar ik zag overal foto’s van vervellende voeten, dus ik moest en zou het masker testen.

Hoe werkt het?

Het product zit in twee plastic sokken die over je voeten trekt en vervolgens vastmaakt. Het masker moet een uurtje intrekken en vervolgens spoel je je voeten af met lauw water en een beetje zeep. Ik zou aanraden om niet te veel rond te lopen met de sokken aan je voeten, want dat voelt heel slippery.

Pluspunten

• Het gekke aan dit masker is dat je meteen na de behandeling niets merkt. Plots, na enkele dagen – bij mij vier dagen – beginnen je voeten te vervellen. Geduld is dus de boodschap. Dat had ik niet, want na drie dagen was ik al aan het googelen ‘Baby Foot doesn’t work’. De dag nadien bleek dat het zeker en vast wél werkte.

• Als je net als ik gefascineerd bent door loshangend vel, is dit proces ontzettend satisfying. Je mag er in theorie niet aan prutsen maar ik kon het toch niet laten om hier en daar wat velletjes los te trekken. De plaats waar ik zat lag na een paar uur vol velletjes, ik heb de stofzuiger moeten bovenhalen. (Scroll op eigen risico naar onder voor beeldmateriaal.)

• Eens je voeten volledig vrij zijn van dode huidcellen (bij mij na zo’n twee weken) voelen ze effectief ontzettend zacht.

Minpunten

• De prijs is toch wel een minpuntje. € 19,99 is veel geld voor een masker dat je eenmalig kan gebruiken.

Een blijver?

Ik kan wel even voort, maar mochten mijn voeten opnieuw droog en ruw worden, zou ik overwegen om het nog een keer te doen.

Productinfo

Baby Foot Voetmasker – € 19,99 – Baby Foot, bij Di (of via nicebeauty.com).

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '