Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Deze gel is hét reddingsmiddel bij een geïrriteerde of overgevoelige huid.'

Flair Beauty testteam: Antioxidant Gel van Environ

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Antioxidant Gel van Environ: 9/10


Prijs/kwaliteit

Environ-producten hebben een erg goede reputatie voor de iets moeilijkere en gevoelige huid. Je betaalt er meer voor, maar het is het wel waard.

Textuur/geur

De naam zegt het zelf, het product heeft een geltextuur en is redelijk vloeibaar. De feloranje kleur heeft het te danken aan de hoge concentratie bètacaroteen en vitamine C.

Pluspunten

Deze gel is hét reddingsmiddel bij een geïrriteerde of overgevoelige huid. Je kan hem zowel op je gelaat als op je lichaam gebruiken. Hij kalmeerde mijn geïrriteerde huid meteen en in minder dan een week was ze weer de oude (beter zelfs). De Antioxidant Gel werkt ook perfect wanneer je huid verbrand is door de zon. Wel opletten dat je daarna ook een crème met zonnebescherming aanbrengt, want de gel bevat geen SPF.

Minpunten

Niet écht een minpunt, maar de gel hydrateert niet voldoende om hem alleen te kunnen gebruiken. Net zoals bij een serum smeer je erna dus het best ook nog een hydraterende dag- of nachtcrème. Ik speelde op safe, bleef bij de Environ-producten en bracht daarna de RAD SPF 15-crème aan.

Zou ik het opnieuw kopen?

Voorlopig heb ik de gel nog niet opgebruikt, maar mocht hij op zijn en mijn huid heeft het weer even moeilijk, dan ga ik sowieso een nieuwe halen.

Ik wilde de Environ-producten al een tijdje uittesten, maar zolang mijn huid in haar normale staat was leek het mij moeilijk om te achterhalen hoe doeltreffend ze eigenlijk zijn. Mijn huid moet dat hebben aangevoeld, want na het uittesten van een peeling met fruitzuren reageerde ze heel heftig en stond mijn gelaat vol bobbeltjes en rode plekken. Hét uitgelezen moment om de herstellende Antioxidant Gel van Environ uit te testen, leek me (dàt is pas beroepsmisvorming). Et voilà, hij bleek mijn redder in nood te zijn en bevatte de vitaminen die mijn huid nodig had om weer gezond te worden.

Antioxidant Gel – € 46 – Environ, bij Parfuma.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '