Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Kwestie van niet te beginnen sparen voor die ronde 60s zonnebril om dan te merken dat je eruitziet als een wannabe.

Deze zonnebril past het best bij jouw gezichtsvorm

Zonnebrillen shoppen is leuk en frustrerend tegelijk. Want het is niet omdat een bepaald model in is of omdat je ’t leuk vindt, dat het je ook staat. Veel hangt af van de vorm van je gezicht, dus daar hou je best rekening mee. Kwestie van niet te beginnen sparen voor die ronde 60s zonnebril om dan te merken dat je eruitziet als een wannabe.

1. Rond gezicht

Wat?


Je hebt een rond gezicht als het breedste punt van je gezicht ter hoogte van je jukbeenderen ligt en je voorhoofd en kaaklijnen iets smaller zijn.

Welke zonnebril?


Hoekige (bijvoorbeeld cat eye-modellen), rechthoekige en oversized modellen contrasteren met de rondheid van je gezicht en brengen het in evenwicht.

2. Hartvormig gezicht

Wat?


Is je voorhoofd het breedste deel van je gezicht en heb je een duidelijk smallere, bijna puntige kin? Dan heb je een heart-shaped gezicht.

Welke zonnebril?


Elke zonnebril die de vorm van het gezicht volgt en dus bovenaan breder is dan onderaan, is helemaal top. Ook monturen met een accent aan de onderkant van de bril (bv. een ombre-effect) zijn goed, want die trekken de ogen – die bij deze gezichtsvorm vaak hoog en wijd in het gezicht staan – een beetje naar beneden.

 3. Vierkant gezicht

Wat?


Meisjes wiens voorhoofd, (hoekige) kaaklijn en jukbeenderen ongeveer dezelfde lengte hebben en bovendien een even lang als breed gezicht hebben, horen in de groep van de vierkantjes.

Welke zonnebril?


Net zoals meisjes met een rond gezicht best hoekige monturen dragen om de lijnen van hun gezicht te contrasteren, zoeken diegenen met een hoekig gezicht best naar een zacht, ronder brilletje. De ronde 60s-bril en de aviator zijn bijvoorbeeld perfect. Dunne, bijna onzichtbare brilranden verzachten de hoekige lijnen van het gezicht nog meer.

4. Ovaal gezicht

Wat?


Last but not least: de ovale gezichtsvorm. Ovale gezichten zijn langer dan dat ze breed zijn, en de kin is smaller dan de kaaklijn die dan weer iets smaller is dan het voorhoofd. De kin is rond, niet hoekig.

Welke zonnebril?


Meisjes met een ovaal gezicht zijn lucky ladies, want ze staan met zowat alles. Elke vierkante of ronde vorm kan, maar je moet wel oppassen met de grootte. Met een oversized model op je eierkopje lijk je al snel een bromvlieg. Maar voor de rest kan je zo gek gaan als je wil!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '