Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Nee, niet zoals Paris Hilton in de jaren negentig...

De minirok blijft hot: zo zet je ‘m op een smaakvolle manier neer

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Er zijn zo van die trends die je ogen uitsteken, maar waar je je maar niet aan durft te wagen. Deze herfst is dat ongetwijfeld de minirok. Op de modeweken paradeerde haast iedereen er in rond, wat maakt dat wij nu wél overstag gaan. Geen idee hoe je de minirok op een smaakvolle manier kan dragen? Wij tonen het je!

Taylored

Taylored

Taylored

Een tweedelig pak bespaart je ‘s ochtends niet alleen heel wat keuzestress. Je kan er haast geen foute combinaties mee maken. Wil je die stijve secretaresselook vermijden? Kies dan voor een ensemble in een verrassend stofje. Laat tweed aan de kant liggen en ga volop voor een wollen of gewatteerd exemplaar.

Hoge halslijnen

Hoge halslijnen

Hoge halslijnen

Combineer je favo mini-rok met een lekker warm coltruitje of een T-shirt met hoge hals, in plaats van een laag uitgesneden exemplaar. Wil je het toch graag een tikje specialer? Draag dan op je basic top een kraagje, zijden sjaaltje of statementketting.

Knielaarzen

Knielaarzen

Knielaarzen

Wil je twee trends combineren? Ga dan voor een minirok en knielaarzen. Doordat je onderaan weinig tot geen huid flasht, kan het bovenaan zelfs speelser. Kijk maar naar Chiarra Ferragni op Paris Fashion Week.

Oversized

Oversized

Oversized

Spelen met contrasten is zo’n eeuwenoud stylingtrucje dat je steevast een leuke outfit of the day oplevert. Mix je minirok met een chunky knit of beter nog: een mantel die bijna tot op je enkels valt. Ideaal voor de koukleumen onder ons die zich toch aan een kortgerokte look willen wagen.

Kleurenpalet

Kleurenpalet

Kleurenpalet

Een monochrome outfit heeft vele bonussen. Zo lijk je er optisch niet alleen langer mee, er komt ook veel meer rust in je look terecht. Bovendien zorgt het ervoor dat niet alle aandacht meteen naar die minirok gezogen wordt. Een prima tip dus voor zij die twijfelachtig over de trend staan.

Taille

Taille

Taille

Herinner je je die jeansrokjes die Nicole Richie en Paris Hilton in de 90s op handen droegen? Zo van die exemplaren die zo laag op de taille hingen dat je de rand van je string zag. Wel dat wil je dus niet. Kies slim en ga voor een highwaistedrok. Prima om nauw aansluitende tops in te stoppen en je taille op een classy manier te benadrukken.

Meer mode:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '