Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Hoedje af! 😜

Met dit klassiek print brengt Kate Middleton een stijlvol eerbetoon aan prinses Diana

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Eén van de meest prestigieuze evenementen in Engeland? Dat is ongetwijfeld de Royal Ascot paardenrace! Elk jaar haalt de beau monde er de beste jurken én meest extravagante hoeden uit de kast om hun prijsbeest naar de overwinning te juichen. Ja, ook de koninklijke familie. Kate Middleton verscheen er aan de zijde van prins William in een wel erg opvallende outfit, aldus royalty fans.

Duizenden genodigden zakten de afgelopen vijf dagen af naar de renbaan van Ascot in Berkshire. De paardenrace is uitgegroeid tot de meest populaire racebijeenkomst van Groot-Brittannië, en ook Queen Elizabeth, die al van kinds af aan een grote liefde heeft voor paarden, komt er elk jaar een kijkje nemen.

Dit jaar moest de Queen echter voor de allereerste keer verstek geven, omdat ze niet zo mobiel is als ze zelf zou willen. Toch zorgde ze voor waardige vervangers, want Kate en William verrasten de bezoekers gisteren met hun aanwezigheid! Eentje waar royalty fans maar niet over uitgepraat raken.

Flashback naar 1988

De hertogin van Cambridge verscheen er namelijk in een elegante jurk van Alessandra Rich die ze combineerde met bloemenhoed van Sally-Ann Provan en een paar bruine pumps. Die look doet denken aan de outfit die wijlen prinses Diana droeg tijdens de paardenraces in Berkshire in 1988. Zij flaneerde toen in een bijna identieke jurk, met een van Lady D’s favoriete prints: polkadots. Van een mooi eerbetoon gesproken!

Kate Middleton
 © Getty

Strikte dresscode

Dat Kate voor een jurk koos, mocht echter geen verrassing zijn. Broeken en jumpsuits zijn simpelweg niet toegestaan volgens de dresscode. De organisatoren verwachten dat genodigden zich in een jurk met een bescheiden snit hullen en daarbij uiteraard een hoed dragen. Die moet dan weer een minimale basis van vier inch hebben, dus hoe extravaganter hoe beter. Doorgaans hanteren ze dan ook een tuinfeest-look. Denk aan een mix van felle kleuren, bloemenprints en lange, vloeiende silhouetten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '