Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Fashion: De basics voor een minimalistische garderobe

“Minimaal” is helemaal de trend en ook in mijn posts zie je regelmatig het woord “minimalistisch” voorbijkomen. Het is niet alleen een trend maar een ware stijl. Wat zijn de basics voor een minimalistische garderobe?

Een echte minimalist kan niet zonder een klassieke witte en een gestreepte blouse. Deze blouses zijn letterlijk overal mee te combineren: shorts, pantalons, jeans...

Een ronde hals zul je niet veel tegenkomen in een minimalistische garderobe. V-halzen all the way! In alle basis “kleurtjes” zoals wit, grijs en zwart.

Abstracte prints om de basic items minder casual te maken. Denk aan hokjes, verticale en horizontale streepjes, stipjes etc. Bloemenprints zijn prima zolang ze abstract gedesigned zijn.

Een klassieke zonnebril mag ook zeker niet ontbreken. Dit is de RayBan Clubmaster. Een klassieke ronde zonnebril of een Aviator model past ook bij deze stijl. Dit is persoonlijk mijn enige zonnebril omdat deze het best bij mijn gezichtsvorm past. Kwaliteit over kwantiteit!

Kleine accessoires kunnen zeker niet ontbreken. Ze geven namelijk een elegante uitstraling aan de simpele looks.

Binnen een minimalistische garderobe gaat er niets boven een simpele shopper. Naast een simpele shopper is er ook ruimte voor kleur! Zo lang de tas maar een strak design heeft, zit je goed.

Voor schoenen geldt hetzelfde. Zo hebben deze sandalen een strak design omdat ze bijvoorbeeld geen bedels of franjes in het design hebben.

Ik shop de meeste minimalistische items bij Forever21. Dit zijn mijn favorieten:

Partner Content

' ' ' '