Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Monki

De collectie - die body rights in de verf wil zetten - is limited edition dus wees er snel bij!

HEBBEN: de empowering T-shirts en totebags van Monki X RFSU

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Alsof we Monki nog niet cool genoeg vonden, slaat de Zweedse modeketen deze maand de hand in elkaar met RFSU, de vereniging voor seksuele voorlichting in Zweden. Resultaat? Een limited edition collectie van empowering T-shirts en totebags die wij ASAP in onze garderobe willen.


De maand lanceert Monki een exclusieve collectie in samenwerking met Riksförbundet för Sexuell Upplysning aka RFSU, de Zweedse vereniging voor seksuele voorlichting.

Samen willen de Zweedse modeketen en RFSU body rights onder de aandacht brengen. De collectie maakt deel uit van Monki’s missie om jonge vrouwen overal ter wereld naar eigen zeggen ‘massa’s zelfvertrouwen’ te geven.

Mijn lichaam, mijn recht om te beslissen


‘De empowerment van vrouwen is de basis van alles wat we bij Monki doen, daarom ben ik zeer trots om onze samenwerking met RFSU te onthullen en jonge vrouwen aan te moedigen om hun body rights op te eisen”, aldus Lea Rytz Goldman, Managing Director bij Monki.

RFSU is een non-profitorganisatie die jonge mensen wil informeren over onderwerpen als body rights en seksualiteit. Ze werd opgericht in 1933 en definieert ‘body rights’ als ieders recht om over zijn eigen lichaam en identiteit te beslissen.

RFSU definieert ‘body rights’ als ieders recht om over zijn eigen lichaam en identiteit te beslissen.


Naar onze ervaring wordt een trend sterker wanneer mensen de krachten bundelen. Tegenwoordig worden body rights wereldwijd besproken, en onze samenwerking met Monki brengt het onderwerp op internationale schaal extra onder de aandacht’, gelooft Hans Linde, voorzitter van RFSU. ‘We kijken ernaar uit om overal ter wereld Monki-fans te bereiken en ons samen in te zetten voor body rights.’

De collectie Monki X RFSU bestaat uit limited edition T-shirts en totebags, met twee empowering citaten: ‘This body got rights’ en ‘Handle with love & respect’. De collectie is beschikbaar in geselecteerde Monki-winkels wereldwijd en online.

Monki X RFSU


Totebag ‘Body rights’ – € 10

Monki X RFSU


T-shirt ‘Handle with love & respect’ – € 12 (verkrijgbaar in wit en poederroze)

Monki X RFSU


Totebag ‘Handle with love & respect’ – € 10

Monki X RFSU


T-shirt ‘This body got rights’ – € 12 (verkrijgbaar in wit en poederroze)

[td_smart_list_end]

Nog meer shoppen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '