Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Hoang Loc via Pexels

5. Je denkt dat schoenen altijd uitrekken.

7 fouten die je maakt wanneer je nieuwe schoenen shopt

Good shoes take you good places‘. Het is een bekend gezegde en dat is niet voor niets. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit en kunnen je look veranderen. Denk: een jurk met sneakers ziet er anders uit dan hetzelfde kleedje met pumps. Helaas kunnen de verkeerde schoenen je uitstraling ook helemaal verpesten, bijvoorbeeld omdat ze helemaal niet comfortabel zitten of omdat je de verkeerde maat hebt. Let dus op dat je deze veel voorkomende fouten niet maakt tijdens het shoppen van schoenen.

1. Je koopt de verkeerde maat.


Natuurlijk weet je dat je altijd de juiste schoenmaat moet kopen, maar die leuke enkellaarsjes zijn nét uitverkocht in je maat. Dan koop je ze toch gewoon een maat groter om ze met een paar sokken te dragen? Of een maat kleiner in de hoop dat je ze na een tijdje wel uitrekken. Doe je voeten dit niet aan en koop altijd de juiste schoenmaat.

2. Je probeert de schoenen alleen maar op tapijt.


Dacht je dat schoenenwinkels alleen maar tapijten hebben zodat niemand zou zien dat sommige schoenen vuile strepen achterlaten? Think again! Tapijten lopen gewoon véél comfortabeler dan een harde vloer. Probeer je schoenen dus ook uit op plekken waar geen tapijt ligt.

3. Je past maar aan één voet.


Je gaat niet maar één schoen dragen wanneer je ze gekocht hebt, toch? Probeer dat paar sneakers dan ook aan beide voeten. Je voeten zijn niet identiek, dus kan een paar schoenen voor je ene voet fijner zitten dan voor de andere.

4. Je bestelt je schoenen online.


Online shoppen is heerlijk. Je hoeft je zetel niet uit te komen want je bestelling wordt gewoon aan de deur geleverd. Helaas is het niet goed om je schoenen online te bestellen. Schoenmaten kunnen per merk héél erg verschillen waardoor het beter is om altijd naar het shoppingcentrum te gaan om een nieuw paar te kopen. Dan kun je meteen een ander paar schoenen even inlopen ;-). Wil je toch online shoppen? Wees dan zeker niet bang om een paar terug te sturen als ze toch niet lekker zitten!

5. Je denkt dat schoenen altijd uitrekken.


Het is soms heel aanlokkelijk om een paar prachtige shoes te kopen die je eigenlijk niet 100% passen. Ze doen aan alle kanten pijn en lopen niet lekker. Maar als je echt head over heels verliefd bent, dan koop je ze waarschijnlijk toch nog met de gedachte dat ze wel zullen stretchen. Helaas, dat doen ze echt niet altijd. Je kan je ze daarom maar beter gewoon terugzetten. En je tranen wegvegen.

6. Je shopt in de ochtend in plaats van in de namiddag.


Raar maar waar: het is beter om schoenen in de namiddag of ’s avonds te kopen dan ’s ochtends. Dit komt omdat je voeten na een hele dag breder worden omdat je er zo lang op gelopen en gestaan hebt. Het beste is daarom om je schoenverslaving aan het einde van een dagje winkelen te voeden.

7. Je past te snel.


Wanneer we schoenen passen, denken we vaak alleen aan hoe goed de maat past. Na een paar seconde doen we de schoenen weer uit om ze – waarschijnlijk – af te rekenen bij de kassa. Dit is te weinig tijd om er zeker van te zijn dat ze écht goed passen. Geen zorgen, je hoeft er geen halve dag op te lopen – dat zou ook rare blikken opleveren van winkelmedewerkers -, maar vijf tot tien minuten lopen door de winkel is al genoeg.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '