Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Intussen werd de petitie al door meer dan 1500 mensen getekend en wordt ze massaal gedeeld op sociale media.

Ex-Flairjournaliste start petitie tegen H&M voor plagiaat La Fille d’O-beha

Journaliste Els De Pauw is een online petitie gestart tegen de Zweedse winkelketen H&M naar aanleiding van het vermeende plagiaat van een beha van het Belgische label La Fille d'O. De petitie staat amper een dag online, maar werd reeds 1500 keer getekend. 

Scherre: 'Geen oorlog beginnen'

'Ik ga geen oorlog beginnen tegen H&M. Ik heb er noch het budget noch het bereik voor', vertelde Murielle Scherre, oprichtster van La Fille d'O, vorige maand nog aan De Standaard toen bleek dat H&M een exacte kopie verkoopt van de iconische 'Fast Girls'-beha van het Belgische label. Prijskaartje? € 19,90. Scherre, die er prat op gaat dat alles wat ze ontwerpt duurzaam en ecologisch wordt geproduceerd (zie onderstaande video), vraagt € 110 voor de beha in kwestie.
 

Maar de Gentse Els De Pauw, ooit nog journaliste bij Flair, blijft niet de pakken zitten en lanceerde gisteren een online petitie tegen de Zweedse modeketen waarin ze het plagiaat aanklaagt. ‘Als H&M het 'transparante’ en duurzame bedrijf wil zijn dat het pretendeert te zijn, dan is het hoog tijd dat iemand naar voren kwam om zich te verontschuldigen, en de zaken recht te zetten’, aldus De Pauw. 

Het is hoog tijd dat iemand naar voren kwam om zich te verontschuldigen en de zaken recht te zetten.

De petitie werd voorlopig door meer dan 1500 mensen getekend en wordt massaal gedeeld op sociale media. Zodra De Pauw de kaap van 2500 bereikt heeft, is ze van plan met de petitie naar Marianne Nerinckx te stappen. Zij is persverantwoordelijke bij H&M België. 

Wil jij Murielle en Els steunen in hun strijd tegen H&M? De petitie kan hier getekend worden.
 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '