Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op 18 en 19 juni

Eindejaarsshows modeafdeling van Gentse KASK

Verbluffende modeshows, filmprojecties, tentoonstellingen, installaties, tableaux vivants, muziek en hapjes en drankjes op het evenementenplein … het zijn maar een paar elementen die van deze 17de MOVEMENT iets bijzonders maken.

 Op het programma

  • De studenten van het eerste jaar bachelor organiseren een groepstentoonstelling met silhouetten, tablaux vivants, foto’s en kleine showmomenten.
  • Het 2de jaar bachelor filmt nu al zijn show, zodat die tijdens Movement kan getoond worden op een 5-tal grote schermen die samen een halve cirkel vormen waarin het publiek kan gaan zitten. 
  • Het 3de jaar bachelor lanceert een eigen publicatie met daarin al hun ontwerpen. Met die creaties zullen ze uiteraard, net als de masters, de Zwarte Zaal en de buitencatwalk inpalmen.
  • Van de 9 masterstudenten (allemaal vrouwen!) wordt verwacht dat zij de show stelen. Hun collecties zijn gebaseerd op hun leefwereld en dat levert onverwachte keuzes op. Voor het eerst zien we ook fashion voor kinderen en lingerie in de eindejaarscollecties.

Praktisch:
Data:
18 en 19 juni
Doors: modehappening van 17.00 tot  23.00 uur
Tijdstippen shows Zwarte Zaal: 18.00 – 20.00 – 22.00
Locatie: KASK, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent
Tickets: 15 euro (10 euro voor studenten) te koop via www.uitingent.be
Uitbureau Gent, Kammerstraat 19, 9000 Gent, 09/ 233 77 88
Secretariaat KASK, Jozef Kluyskensstraat 2 • 9000 Gent

Kleine selectie van de masterstudenten:

Malika Declerq
Underneath the surface
De bewegelijkheid van gedachten als golven van de zee; diep en veranderlijk, vluchtig en gefixeerd, verhullend en onthullend.


Katrien van De Sompel
Repeat&Again&After&Me.
Herinneringen kunnen ook een leegte opvullen, als een wapen om de vergankelijkheid tegen te gaan, als een houvast. Herinneringen worden verhalen, worden herhaald, leiden hun eigen leven, worden geïnterpreteerd en worden autonome beelden.


Ellen Lloyd

Personnage éclaté
Hoe dun is de grens tussen  ‘waanzinnig’ en ‘doodnormaal’? 
Wat tonen we van onszelf aan de buitenwereld?
En welke rol speelt mode in deze constante wisselwerking tussen tonen en verbergen?


Magit Beckers
We live on fascination!

FASCINATION is een planeet achter de werkelijkheid waar ze, ondergedompeld in hun fantasie, kunnen dingen ontdekken, experimenteren, uitdagingen aangaan en hun grenzen verleggen.


Yasmine Smedts

Re: appearance
Je hebt losgelaten wie je geworden was en ervaart enkel nog jezelf. Dat moment waarop je bent. Gewoon bent. Niets meer en niets minder.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '