Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bye dof haar, kroes en gespleten punten

EHBH: eerste hulp bij 3 vervelende haarproblemen

Dof haar, kroes of gespleten punten? Voor elk haarprobleem bestaat er een passende oplossing. Wij weten welk product wonderen doet voor jouw lokken.

'Wat ik ook gebruik, mijn haar blijft dof. Ik wil ook zo’n mooie, glanzende coupe.'

Beschadigd haar is onregelmatig qua oppervlak, waardoor het licht minder goed weerkaatst en dof is. Ook door een opeenstapeling van (styling)producten kan je haar minder glanzend lijken. Je kiest het best voor een product dat a) goed reinigt, zodat onzuiverheden verwijderd worden en b) je haar intensief voedt, zodat het gezonder wordt en opnieuw glanst.

 

Jouw must have:
Nutri-Gloss Luminizer Verzorging Zonder Uitspoeling Extraordinary Gloss heeft het effect van een topcoat op je haar: het wordt glanzend, licht en soepel – € 3,99 – Elsève L’Oréal Paris, drogist.


sos haar

 

'Al na één regendruppel zit mijn haar vol kroes. Zelfs het kleinste beetje luchtvochtigheid maakt mijn haar rebels en minder glad.'

Droog haar, dat de neiging heeft om te kroezen, wordt vaak gladgemaakt met de haardroger of steiltang. Maar wanneer er vocht mee gemoeid is, kroest het meteen weer. Het allerbelangrijkste is je lokken goed te voeden, zodat ze minder droog worden.

 

Kies voor een product dat je haar ook beschermt tegen de hitte van de steiltang en haardroger, want net de hulpjes om je haar glad te maken, drogen het ook uit.

 

Jouw must have:
Liss-Intense Verzorgende Shampoo bevat arganolie en een thermo-protect-bestanddeel, waardoor je haar een flinke dosis voeding krijgt en beschermd wordt tegen hitte en vocht. De shampoo houdt je haar glad en voorkomt kroezen – € 3,99 – Elsève L’Oréal Paris, drogist.

sos haar

 

'Als ik mijn haar borstel, breekt het. Ik heb veel gespleten punten.'

In je haar zit een soort van ‘cement’ dat ervoor zorgt dat het weerbaar is tegen aanvallen. Als dat verdwijnt, wordt je haar brozer en zal het sneller breken. Omdat de punten van je lokken sowieso al droger zijn, zullen ze dan ook eerder splijten.

 

Ook door een permanent, kleuring of permanente ontkrulling kunnen je lokken breekbaarder worden. Je haar heeft voeding, versterking en bescherming nodig.

 

Behandel je lokken met zachtheid, laat ze geregeld knippen en vermijd te sterke elastieken en haarspelden. Ook superstrakke kapsels zijn geen gezonde optie.

 

Jouw must have:
Anti-Breuk Herstellend Masker bevat ceramide, waardoor je haar diep verzorgd wordt. Extra fijn is de smeuïge, rijke textuur die je haar in 2 à 3 minuten een power boost geeft – € 6,99 – Elsève L’Oréal Paris, drogist.

 

SOS haar

 

Lees ook

 
Nog meer haartips lees je in de Fashionista Hair Special. Vanaf nu verkrijgbaar in de krantenwinkel voor maar € 4,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '