https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week zit er bij je Flair een gratis flacon droogshampoo in handig meeneemformaat.

TUTORIAL: de do’s en don’ts die iedere droogshampoo-lover moet kennenWe vertrouwen al jaren op droogshampoo om ons haar tussen twee wasbeurten door op te frissen. En toch gebruiken we hem niet altijd op de juiste manier. Beautyredactrice Charlotte vertelt je de absolute do’s en don’ts die iedere droogshampoo-lover moet kennen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit product gebruikt Charlotte in de video:


Nude Droogshampoo – € 6,49 – Batiste, verkrijgbaar bij Kruidvat en Di. Volgende week bij elke Flair: een gratis miniflacon droogshampoo van Batiste, verkrijgbaar in de varianten ‘Cherry’, ‘Tropical’ en ‘Original’.

Do

  • Het beste moment om droogshampoo aan te brengen is ’s avonds, net voor je gaat slapen. Het product krijgt dan voldoende tijd om overtollige oliën te absorberen, zodat je ’s morgens met een frisse, niet-vette coupe opstaat.
  • Wanneer je haar vet wordt, bevinden de oliën zich voornamelijk op je haarwortels en je kruin. De lengtes en puntjes van je haar zijn doorgaans droger van nature, dus daar breng je het product beter niet aan als je geen pluizige puntjes wil.
  • Kleurloze droogshampoo heeft wel een witte tint, dus let goed op dat het product voldoende geabsorbeerd is voor je de deur uitgaat. Masseer goed in met je vingertoppen en duw tegen de richting van de wortel in om je lokken te liften en meer volume te creëren.
  • Hou rekening met je haarkleur. Voor blondines werkt een traditionele droogshampoo meestal perfect, maar op bruin haar kan die witte waas voor een raar zicht zorgen. Er bestaan gelukkig ook getinte droogshampoos, zowel voor bruin als voor blond haar.
  • Droogshampoo geeft je haar extra grip en textuur, dus het werkt ook prima als stylingproduct. Gebruik het na het krullen voor een betere hold, zonder dat je lokken aan elkaar kleven. Of gebruik het ter voorbereiding van een opsteekkapsel, want zo blijven de schuifspeldjes beter op hun plaats.

Don’t

  • Breng het product niet te dicht tegen je hoofdhuid aan. Hoe dichter je de spuitkop tegen je hoofd houdt, hoe natter het product nog zal zijn. Dan mist de droogshampoo z’n doel natuurlijk helemaal. Je hebt immers een droog poeder nodig dat de overtollige vetten van je haar en hoofdhuid absorbeert. 25 à 30 centimeter is de ideale afstand om je droogshampoo te verstuiven, dus reken ongeveer op de lengte van je onderarm.
  • Verstuif de droogshampoo niet rechtstreeks op je zij- of middenscheiding, maar til je haar laagje per laagje op en verstuif het product langs onderen op de wortels.
  • Vertrouw niet dagenlang alleen op droogshampoo. Reinig je haar ook geregeld met shampoo en water. Droogshampoo laat immers altijd een klein beetje residu achter op je haar en hoofdhuid, dat kan zich opstapelen en op lange termijn voor irritatie zal zorgen.


  

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content