Home FASHION & BEAUTY Beauty OOPS: maak jij deze fout ook wanneer je droogshampoo gebruikt?

OOPS: maak jij deze fout ook wanneer je droogshampoo gebruikt?

Doet hij niet wat je verwacht? Het ligt misschien hieraan.

Droogshampoo, we vertrouwen er al jaren op om ons haar tussen wasbeurten door op te frissen. En toch lijkt het erop dat we het product nog niet helemaal op de juiste manier gebruiken. Heb je soms het gevoel dat je droogshampoo je verwachtingen niet inlost? Dan maak je misschien wel deze fout.

Begrijp jij de hype rond droogshampoo niet? Of heb je net een nieuwe fles gekocht en lijkt het product je teleur te stellen? Dan gebruik je hem misschien verkeerd. Mark Townsend, haarstylist voor Dove, legt uit aan Well and Good: ‘Heel veel mensen gebruiken droogshampoo op een verkeerde manier. Zolang het binnenin de spuitbus zit, is droogshampoo een vloeibaar, nat product. Het heeft dus even de tijd nodig om droog te worden vooraleer het de wortels van je haar bereikt.’

Met andere woorden: hoe dichter je de spuitkop tegen je hoofd houdt, hoe natter het product nog zal zijn. En dan mist de droogshampoo natuurlijk helemaal z’n doel. Je hebt immers een droog poeder nodig dat de overtollige vetten van je haar en hoofdhuid absorbeert. 25 à 30 centimeter is de ideale afstand om je droogshampoo te verstuiven, reken dus ongeveer op de lengte van je onderarm.

Nog meer tips

  • Breng de droogshampoo niet rechtstreeks op je zij- of middenscheiding aan, maar til je haar laagje per laagje op en verstuif het product langs onder op de wortels.
  • Masseer nadien goed in met de vingertoppen en duw tegen de richting van de wortel om het haar te liften en meer volume te creëren.
  • Het beste moment om droogshampoo aan te brengen is ‘s avonds, net voor je gaat slapen. Het product krijgt dan optimaal de tijd om overtollige oliën te absorberen zodat je ‘s morgens met een frisse, niet vette coupe opstaat.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.