Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 verrassende dingen waarvoor je droogshampoo ook kan gebruiken

5 verrassende dingen waarvoor je droogshampoo ook kan gebruiken

Droogshampoo reinvented: onze favorieten van het moment.

Onze liefde voor droogshampoo is diepgeworteld, het is onze favoriete manier om onze lokken tussen wasbeurten in snel op te frissen. Daarnaast is je droogshampoo ook een alleskunner als het op stylen aankomt. Als je hem nog niet hebt gebruikt voor deze 5 stylingtrucjes, wordt het hoog tijd om het eens te proberen.

1. Instant volume

Dit trucje pas je (onbewust) al toe als je droogshampoo gebruikt om je wortels minder vet te maken. Het product absorbeert niet alleen vet, maar geeft ook extra textuur aan je haar, waardoor je coupe er meteen voller uitziet. Voor het beste resultaat hou je je hoofd even ondersteboven, spray je droogshampoo op de haarwortels en masseer je het in met je vingers. Hellooo, volume!

2. Finishing touch na het krullen

Heb je net met een krul- of stijlang krullen of waves in je haar gelegd, dan is droogshampoo een prima alternatief voor haarlak als je van een natuurlijkere look houdt. Hij zal je krullen niet fixeren zoals een haarlak, maar geeft elke lok textuur, waardoor de krullen meer grip hebben en beter blijven zitten. Bovendien blijven je krullen niet zo aan elkaar plakken, met een natuurlijker resultaat als gevolg.

3. ‘Lijm’ voor je schuifspeldjes

Wanneer je haar net gewassen is, kan het zijn dat schuifspeldjes niet goed blijven zitten, omdat je lokken te glad zijn. Verstuif wat droogshampoo over je schuifspeldjes voordat je ze gebruikt. Zo hechten ze veel beter en kan je opsteekkapsel écht tegen een stootje.

4. Trucje met de froufrou

Girls met een froufrou krijgen elke ochtend met dezelfde struggle te maken, een pony ligt ‘s morgens nooit zoals hij moet liggen. Tip: spray wat droogshampoo op je froufrou, leg hem een keertje naar de ene kant en een keer naar de andere kant. Je haar wordt zo minder weerbarstig en je froufrou zal makkelijker blijven liggen zoals jij wil. Bovendien zal je haar minder snel het vette laagje op je huid absorberen en gaat je pony niet tegen je voorhoofd plakken.

5. Anti-uitgroei

Laat jij je haar blond kleuren, dan krijg je na een aantal weken te kampen met die vervelende uitgroei. Wanneer je droogshampoo aanbrengt op je haarwortels, wordt die donkerdere uitgroei minder zichtbaar. Je zal je natuurlijke kleur nooit helemaal kunnen wegtoveren, maar door het poederige laagje droogshampoo zal die een stuk minder opvallen. Voor brunettes met een grijzige uitgroei bestaan er ook getinte droogshampoos in licht- en donkerbruin.

Dit zijn onze huidige favorieten

1 / 5
Prêt-à-Powder Très Invisible
Dry Shampoo Foam
Brilliant Blonde Droogshampoo
Droogshampoo met Havermelk
Dry Shampoo Dark Tones
Prêt-à-Powder Très Invisible
Prêt-à-Powder Très Invisible

€ 30,51 – Bumble and Bumble, bij Douglas.

Dry Shampoo Foam
Dry Shampoo Foam

€ 14 – Ouai, bij Sephora.fr.

Brilliant Blonde Droogshampoo
Brilliant Blonde Droogshampoo

€ 6,55 – Batiste, bij Kruidvat.

Droogshampoo met Havermelk
Droogshampoo met Havermelk

€ 8,69 – Klorane, bij Farmaline.

Dry Shampoo Dark Tones
Dry Shampoo Dark Tones

 

€ 13 – Moroccanoil, bij de Bijenkorf.

Lees ook: