Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Zoë Van Quickelberge

Ze bruisen lekker langzaam en bevatten veel voedende boters voor een heerlijk zachte huid.

DIY: een bad nemen wordt een echt feest met deze ijsbolbruisballen

Ysaline Pollet

Nog leuker dan gewone bruisballen, zijn ijsbolbruisballen (zeg dat maar eens tien keer na mekaar)! Ze bruisen lekker langzaam en bevatten veel voedende boters voor een heerlijk zachte huid. En het beste eraan is, je kan ze in slechts 25 minuten helemaal zelf maken!


Maak deze bruisballen in snoepkleurtjes en besprenkel de ballen eventueel met ‘discoballetjes’ die je vaak op ijsjes ziet, voor een extra vrolijk effect.

Benodigdheden voor 300 gram ijsbolbruisballen

 • Cacaoboter
 • Sheaboter
 • Natriumbicarbonaat
 • Citroenzuur
 • Wijnsteenpoeder
 • Kleur en geur
 • 1 of meerdere kommen
 • IJslepel

Aan de slag!

 1. Meng 100 gram cacaoboter met 100 gram sheaboter in een schone kom. Laat de boters au bain-marie smelten. Voeg hier eventueel wat geurolie aan toe. Kies voor een olie die geschikt is voor gebruik op de huid. Zet de kom even opzij om af te koelen.
 2. Weeg 50 gram natriumbicarbonaat, 25 gram citroenzuur en 25 gram wijn- steenpoeder af en voeg deze toe aan de boter zodra ze begint op te stijven. Roer goed door tot het geheel weer op kamertemperatuur is. Verdeel het deeg eventueel over meerdere kommen om zo verschillende kleuren te creëren. Voeg dan telkens een halve theelepel kleurstof toe aan het deeg en meng goed.
 3. Schep nu met een ijslepel bollen van het deeg. Houd de ijsbolbruisballen apart en laat ze opstijven. Zodra ze helemaal hard zijn, kun je ze in een glazen bokaal bewaren. Je kan de bruisballen 6 maanden op een droge, koele plaats bewaren.


Wil je graag meer zelfgemaakte producten uitproberen? Je vindt tal van recepten in het boek ‘Homemade Beauty’ van Zoë Van Quickelberge (€ 22,50).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '