Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En wel hierom...

Dit zijn de twee stappen in je ochtendroutine die je niet mag overslaan

Hoewel het erg belangrijk is om je huid goed te verzorgen, begrijpen we het als je het niet kan vinden met het vijfstappenplan van onze beautyredactrice. Daarom, speciaal voor zij die te weinig tijd (of geduld) hebben, zijn dit twee belangrijke stappen die je écht niet mag skippen in je huidverzorging.

Sta je ’s morgens niet graag vroeg op of is je ochtend nu gewoon al veel te hectisch, neem dan liever 's avonds de tijd om je huid uitgebreid te verzorgen. Serum, toner en oogcrème zijn dingen die je kan voorbehouden voor je avondroutine. Deze twee essentiële stappen kan je ’s morgens dan weer beter niet skippen:

 

1. Reinigen

’s Avonds je make-up verwijderen is een must. Doe je dat niet, dan zullen je poriën verstopt raken, met als gevolg puistjes en zwarte puntjes. En al heb je ’s morgens geen make-up meer op, ook dan is je gelaat reinigen belangrijk. Zo begin je met een proper canvas en kan je huid de producten die je nadien aanbrengt, beter opnemen.

 

’s Morgens hoef je niet te diep te reinigen, want je wil de natuurlijke oliën niet van je huid strippen. Een ideale partner in crime is een reinigende olie. Die zuivert je huid zonder ze uit te drogen.

 

Caudalie

Breng de olie aan op de droge huid en masseer even in. Nadien maak je je handen nat onder lauw water en masseer je verder. De olie zal emulsifiëren en veranderen in een melkachtige textuur. Nadien spoel je alles af met lauw water.

Make-Up Removing Cleansing Oil – € 16 – Caudalie, apotheek en via Caudalie.com.

 

2. Hydrateren

Je gelaat reinigen zonder ze nadien te hydrateren, is geen optie. Die twee stappen gaan hand in hand. Zowel een droge als een vette huid heeft hydratatie nodig. Een droge huid zal bij gebrek aan vocht nog droger en trekkerig worden, en een vette huid zal nog vetter worden en gaan glimmen.

 

Bovendien is hydratatie ook op lange termijn van groot belang. Je huid blijft er soepel door en fijne lijntjes en rimpels zullen zich minder snel voordoen.

 

Philosophy

Door voor een dagcrème met spf te kiezen, win je meteen ook een extra stap: bescherming. Je huid heeft het hele jaar door bescherming nodig tegen uv-stralen, ook wanneer de zon niet schijnt. Let wel op: de dosis spf in je dagcrème beschermt je ongeveer de hele voormiddag, dus als je later nog blootgesteld wordt aan de zon, kan je beter ’s middags nog een extra bescherming smeren.

 

Renewed Hope in a Jar spf 25 – € 47,22 – Philosophy, Ici Paris XL.

 

Lees ook:

Bewezen: 21% van jullie maakt deze grote fout bij het reinigen

Is een puistje uitduwen dan toch niet zo’n slecht idee?

Eerste hulp bij een glimmende huid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '