Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

In no time weer stralend!

De beste camouflagetips bij een verkoudheid

Als je een verkoudheid te pakken hebt, staat dat – letterlijk – op je gezicht te lezen. Lees; een rode loopneus, vermoeide ogen en bijpassende wallen. Met deze tips zie jij er zo weer stralend uit!

Concealer

Concealer is niet te missen in deze tijd van donkere wallen en rode neusvleugels. Cover up en niemand zal merken dat je de hele nacht hebt liggen snotteren. Breng wel alleen aan op een goed gehydrateerde huid: concealer + droge velletjes zijn een no-go-combi.

 

Zachte papieren zakdoekjes

Gebruik extra zachte papieren zakdoekjes die gedrenkt zijn in een beschermende lotion. Zo'n tissues zijn veel zachter voor je kwetsbare huid. Je kan ze kopen bij de drogist.

 

Vaseline

Smeer een paar keer per dag vaseline rond je neus. Doe dat ook voor je er concealer op doet. Zo herstelt de huid en wordt ze extra beschermd tegen verdere beschadiging.

 

Lippenbalsem

Ook je lippen lijden onder je verstopte neus. Door je neus ademen is opeens zo moeilijk, alsof je net een marathon gelopen hebt. En dus adem je maar door je mond, waardoor je lippen droger en schraal worden. Verwijder de dode stukjes huid door met een warm washandje zachtjes over je mond te wrijven. Gebruik daarna een vette lippenbalsem die je lippen weer herstelt. Met een lichte lipgloss doe je je gezicht terug wat oplichten.

 

Theezakjes en oogdruppels

Rode en gezwollen ogen pak je aan door te gaan liggen met twee koude, natte theezakjes op je ogen. Je kan ook oogdruppeltjes voor allergie gebruiken in je ogen om ze te kalmeren en minder rood te maken.

 

Warme oogschaduw

Gebruik oogschaduw in zachte en warme tinten bruin en grijs. Vermijd koude kleuren als blauw en paars.

 

Crisis!

Een –oh, the horrorkoortsblaas? Eén gouden raad: pruts er niet aan. Hoe meer korstjes en velletjes er komen, hoe moeilijker te camoufleren. Tokkel een beetje concealer op de crisiszone. Gebruik niet te veel product want dan valt het net nog meer op.

 

Dumbo

 

Meer lezen:

Zonder verkoudheid de feesten door.

5 zelfgemaakte remedies tegen verkoudheid.

9 redenen waarom méér orgasmes goed zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '