Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

9 redenen waarom méér orgasmes goed zijn

Hij is te moe, jij hebt hoofdpijn en masturberen komt er al helemaal niet van. Die excuses tellen niet meer, want orgasmes zijn niet alleen hemels, maar ook gezond.

1. Minder stress

Een op de vier vrouwen masturbeert om te relaxen. Want tijdens je orgasme komen hormonen vrij die je een warm en relaxed gevoel geven en angst doen verdwijnen.

 

2. Je lief zal je minder snel bedriegen

Mannen met meer oxytocine, het liefdeshormoon dat in je bloed terechtkomt tijdens een orgasme, zullen wel gemakkelijker vreemdgaan, dacht een Duitse onderzoeker. Maar niets bleek minder waar. Het liefdeshormoon zorgt er net voor dat ze zich meer verbonden voelen met hun partner. Als je hoofdpijn daar niet vanzelf van verdwijnt, weten wij het ook niet meer.

 

3. Mannen kunnen zich beter concentreren

Sommige mannen geven het toe: wanneer ze zich een tijd focussen op zo'n klein plekje als de clitoris, kunnen ze zich beter concentreren op hun werk.

 

4. Weg met slapeloosheid

Een slaappil of een orgasme? Die keuze is snel gemaakt. Een op de drie vrouwen masturbeert om sneller in slaap te kunnen vallen. Waarom? Wetenschappers moeten het antwoord nog schuldig blijven.

 

5. Vergeet pijn

Hoofdpijn of naweeën van een operatie? Een orgasme doet je je pijn vergeten, want de gelukshormonen oxytocine en endorfine komen vrij en camoufleren je pijn.

 

6. Goodbye verkoudheid

Wanneer mannen een orgasme krijgen, wordt hun immuunsysteem wakker geschud. Zo gaat die verkoudheid veel sneller voorbij.

 

7. En ze leefden nog lang...

Mannen die genieten van meer dan een orgasme per week leven langer. Ook vrouwen met een bevredigend seksleven blazen meer kaarsjes uit.

 

8. Brainorgasme

Tijdens een orgasme stroomt er meer bloed door je hersenen. Zo werken ze beter. Weg met die sudoku's dus. Dé work-out voor je brein.

 

9. Jong, jonGER, JONGST!

Botox, anti-agingcrèmes... Vergeet ze. Orgasmes zijn veel goedkoper en houden je huid ook jong. Wetenschappers vermoeden dat een groeihormoon vrijkomt wanneer je seks hebt. Dat hormoon zou je huid elastischer houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '