Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joppe De Campeneere

Durf jij het aan?

Catwalk-It-Yourself: terug naar de eighties met shoulder pads!

Nee, je leest de titel niet verkeerd: sterke schouders in je kleding zijn wel degelijk terug van weggeweest. In de eighties waren ze overal – ik herinner mij nog mijn fascinatie voor die vreemde sponsachtige ophogingen in mijn moeders bloesjes –, en nu toonden ontwerpers verschillende manieren om de shoulder pads anno 2017 te dragen.

Eén ontwerper in het bijzonder heeft een belangrijk aandeel gehad in het terugbrengen van de power shoulder zoals we hem kennen: Demna Gvasalia. Die naam laat misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar hij is een van de meest toonaangevende ontwerpers van het moment. Hij ontwerpt zowel voor Frans luxemerk Balenciaga als voor het razend populaire high-end cultlabel Vetements.

 

'Okay, maar geef het méér schouders!'

 

Eerlijk, zo moet het er in de ateliers van Demna aan toe gegaan zijn. Van trenchcoats over jurken tot simpele T-shirts, werkelijk alles werd voorzien van stevige schouders. En dan hebben we het niet over zo’n subtiel heuveltje, neen, hier gaat het over rasechte schouderbergen. Opvallend is dat de shoulder pads veel hoekiger zijn dan vroeger: ze doen soms meer denken aan de schouders van rugbyspelers dan wat anders.

 

 

Toegegeven, die hoekige schouders kunnen nogal intens zijn om on the daily te dragen, maar het kan ook wat makkelijker. Het leuke aan trends die terugkeren is dat je heel vaak kan gaan zoeken in de oude kast van je moeder of vader, en als dat niets oplevert, kan je natuurlijk nog altijd een beroep doen op tweedehandswinkels. Daar vind je voor een fractie van de prijs vintage parels die perfect binnen de opvallende schoudertrend passen. Zelf vond ik dit leren exemplaar in Think Twice, en ik ben er ongelooflijk blij mee. De vest is ook redelijk strak getailleerd, wat zorgt voor een interessant zandloperfiguur. Da’s nog zo een voordeel van die brede schouders: jouw taille ziet er meteen slanker uit, gewoon door het spelen met verhoudingen.

 

Joppe

 

Ik heb zelf natuurlijk de trend even uitgeprobeerd, en helemaal onderaan vinden jullie nog wat Pinterestinspiratie, en natuurlijk de catwalklooks waarover ik het had. And what about you, is dit een trend waar jij je schouders onder zou zetten?

 

Pinterest

 

Pinterest

 

Pinterest

 

Pinterest

 

Pinterest

 

Pinterest

 

Pinterest

 

 

Joppe De Campeneere

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '