Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van Christina Yang tot Rachel Zane.

FOTOSPECIAL: de meest memorabele bruidsjurken uit de tv-geschiedenis

Van Serena’s gouden jurk uit ‘Gossip Girl’ tot de prachtige sari van Cece in ‘New Girl’: dit zijn de meest memorabele bruidsjurken die ooit op jouw tv-scherm verschenen.

Grey’s Anatomy

Grey's AnatomyApril Kepner zou in deze jurk van Peter Langner trouwen met Matthew. En toen ging ze ervandoor met Jackson...

Sex and the City

Sex and the CityCharlotte trouwde met Harry Goldenblatt – haar advocaat tijdens de echtscheiding van haar Schotse echtgenoot Trey MacDougal – in een witte zijden Badgley Mischka-jurk.

Glee

Glee

Glee

Double the fun! Santana gaf haar jawoord aan Brittany in een bustierjurk van Nicole Miller. Brittany droeg op haar beurt een kanten exemplaar van Jenny Yoo.

Friends

FriendsEen van onze favoriete tv-huwelijken! Monica droeg een traditionele jurk van House of Bianchi om met Chandler in het huwelijksbootje te stappen.

Bones

Bones

Bones

Emily Deschanel mocht zelf de jurk kiezen die ze droeg in de succesvolle crimireeks ‘Bones’ en opteerde voor dit off-the-shoulder-exemplaar van Romona Keveza.

The O.C.

The O.C.

The O.C.

Seizoen na seizoen hadden we een huge fashion crush op haar. De bruidsjurk van Summer Roberts stelde dan ook niet teleur toen ze in de slotaflevering van ‘The O.C.’ haar jawoord gaf aan Seth Cohen.

One Tree Hill

One Tree Hill

One Tree Hill

Na veel geduld – van de kijker dan – stapte Brooke Davis in het achtste seizoen van ‘One Tree Hill’ ein-de-lijk in het huwelijksbootje met Julian Baker. Dat deed ze in een bustierjurk van BCBG by Max Azria.

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy

Grey’s Anatomy

Zowel Callie Torres als Arizona Robbins kozen voor hun huwelijk in het zevende seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ voor een strapless jurk van Amsale, het bruidslabel van de Amerikaans-Ethiopische modeontwerpster Amsale Aberra.

Gossip Girl

Gossip GirlIn de laatste minuten van seizoen 6 zien we Serena van der Woodsen en Dan Humphrey trouwen. Serena droeg een dramatische, goudkleurige (!) couturejurk van Georges Chakra.

Pretty Little Liars

Pretty Little LiarsAria, Spencer, Hanna en Emily trouwden niet, maar ze mochten wel deze prachtige bruidsjurken aantrekken tijdens een modeshow. Hanna en Aria droegen trouwens Vera Wang.

Revenge

RevengeEmily zag er prachtig uit in deze kanten jurk. Hij werd handgemaakt door de kostuumontwerper van de show, Jill Ohannesson.

Sex and the City

Sex and the City

Sex and the City

Voor ze Harry ontmoette, huwde Charlotte York met de Schotse dokter Trey MacDougal. Ze droeg daarbij een strapless jurk met lange sleep van Vera Wang.

Suits

Suits

Suits

In de laatste aflevering van het vijfde seizoen van ‘Suits’ schittert Rachel Zane (aka prins Harry’s verloofde Meghan Markle) in een geborduurde jurk met diep uitgesneden V-hals van de Amerikaanse ontwerpster Anne Barge.

Grey’s Anatomy

Grey's AnatomyIzzie Stevens ruilde haar dokterspakje in voor een jurk van Kenneth Pool om met Alex Karev te trouwen.

Gossip Girl

Gossip GirlBlair Waldorf stapte in het huwelijksbootje met hottie Chuck Bass. En dat deed ze in een prachtige Elie Saab-jurk.

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

Robin viel niet alleen in zwijm voor Barney, maar in seizoen 9 van ‘How I Met Your Mother’ ook voor deze strakke bruidsjurk mét kristallen riem van Monique Lhuillier.

New Girl

New Girl

New Girl

Na een jarenlange knipperlichtrelatie beslisten Cece en Schmidt dan toch de sprong te wagen in de slotaflevering van seizoen 5 van ‘New Girl’. Zij droeg een goudkleurige sari versierd met rode en witte bloemen, hij een matching beige pak met rode das.

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy

Grey’s Anatomy

Wie had gedacht dat we Meredith Grey ooit in zo’n – letterlijk – schitterende jurk zouden zien? Het niemendalletje van McDreamy’s echtgenote uit het vijfde seizoen werd ontworpen door Kenneth Pool en zou in het echte leven zo’n 7,250 dollar oftewel 5.800 euro kosten.

One Tree Hill

One Tree Hill

One Tree Hill

High school sweethearts Haley James en Nathan Scott trouwden in het geniep, maar in het derde seizoen van ‘One Tree Hill’ mochten al hun vrienden en familie erbij zijn toen ze hun huwelijksgeloften hernieuwden. Haleys jurk werd zogezegd ontworpen door haar bruidsmeisje Brooke Davis, maar werd eigenlijk gemaakt door de vaste styliste van de reeks.

Jane The Virgin

Jane The Virgin

Jane The Virgin

Rafael of Michael? That’s the question! In de slotaflevering van het tweede seizoen van ‘Jane The Virgin’ hakte Jane de knoop door en koos ze voor Michael. Ze wandelde naar het altaar in deze prinsessenjurk met kanten body en een overdosis organza.

Girls

Girls

Girls

Toen Jessa in seizoen 1 van ‘Girls’ Hannah, Shoshanna en Marnie per e-mail uitnodigde voor een geheim feestje, hadden haar vriendinnen nooit kunnen denken dat het eigenlijk om haar bruiloft ging. De rebelse bruid koos voor haar huwelijksceremonie met Thomas-John voor een korte kanten jurk met lange mouwen en een bloemenkroon.

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy

Grey’s Anatomy

De kleur rood brengt volgens Chinezen geluk. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Christina Yang in een dieprode jurk met opvallende V-hals aan het altaar verscheen voor haar bruiloft met Owen Hunt in seizoen 7 van ‘Grey’s Anatomy’.

Gossip Girl

Gossip GirlToen Blair Waldorf trouwde met prins Louis Grimaldi, droeg ze een Vera Wang-jurk. Het prachtige ontwerp deed ons snel vergeten dat ze eigenlijk met Chuck had moeten trouwen.

Gilmore Girls

Gilmore GirlsLorelai Gilmore trok een Monique Lhuillier-jurk aan om ein-de-lijk met Luke te trouwen.

One Tree Hill

One Tree Hill

One Tree Hill

Een zwangere Peyton Sawyer beloofde haar high school crush Lucas Scott in seizoen 6 van ‘One Tree Hill’ eeuwige trouw in een strapless jurk van David’s Bridal.

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy

Grey’s Anatomy

Hoewel Amelia’s huwelijk met Owen amper een week duurde en hun relatie al snel een soep werd, was haar trouwjurk wél een schot in de roos.

Foto’s via Pinterest


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '