Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Weg met die melkflessen! ☀️

AHA: zo zullen je benen sneller bruinen

Lijkt het bij jou ook alsof je benen maar niet mee willen bruinen met de rest van je lichaam? No worries! Naast heel flink zonnecrème smeren, hebben wij nog enkele tips waardoor je benen deze zomer veel sneller bruinen!


 

Scrubben


Vooraleer je de zon in gaat, plan je het best even een scrubsessie. Door je lichaam flink te scrubben, zal het niet alleen mooier egaal bruinen maar blijft je kleurtje ook langer behouden.

Water


Wil je snel bruin worden? Zon dan aan het zwembad, bij de zee of leg je aan de oevers van een meertje. De weerkaatsing van het water zorgt ervoor dat je dubbel zoveel zonnestralen op je lichaam krijgt, wat er op zijn beurt dus weer voor zorgt dat je sneller bruint.

Zwemmen


Bommetje! Een nat lichaam wordt sneller bruin dus neem gerust een frisse duik. Kies dan wel voor waterproof zonnecrème of denk eraan om je opnieuw in te smeren als je weer uit het water komt.

Take your time


Ga niet meteen een hele middag liggen bruinen, het is veel effectiever als je elke dag bijvoorbeeld een halfuurtje me-time neemt om in de zon te liggen.

Wortelen en tomaten


Zet wortelen en tomaten op het menu, want die bevatten veel caroteen, een stof die ervoor zorgt dat je huid een bruinere kleur krijgt.

Aftersun


Oké, aftersun helpt niet per se bij het bruinen maar zorgt er vooral voor dat je minder snel vervelt en je dus langer bruin blijft. Kleine moeite voor een fantastisch resultaat!

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '