Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bløs / Pexels

Door regelmatig te scrubben gaat die sunkissed look wekenlang mee!

SHOPPING: de 11 beste bodyscrubs om je kleurtje langer mee te bewaren

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist


Met een zwoel zomerweekend voor de deur kunnen wij niet wachten om – op een veilige manier uiteraard! – aan ons kleurtje te werken. Een populair trucje om je sunkissed skin langer te behouden, is ‘s avonds je huid grondig te scrubben en vervolgens in te smeren met body- of aftersunlotion. Geen idee welke scrub voor jou werkt? Wij zetten onze favorieten op een rij.

Glowing sugar cane scrub

De plantaardige formule van deze scrub van het Belgische RainPharma bevat ruwe rietsuiker, tarwekiemolie, macadamia-olie en plantaardige waxen die je lichaam reinigen, scrubben en vervolgens balsemen. Na het scrubben een aftersun- of bodylotion smeren, is dus niet nodig. Lekker makkelijk!

€ 29 – RainPharma

Purifying body exfoliant

Dit revitaliserende exfoliëringsmiddel voor het hele lichaam bevat een voedend mengsel van botanische en bio-actieve bestanddelen die voorzichtig dode huidcellen verwijderen. Voor een merkbaar zachte, soepele en grondig gereinigde huid als basis voor het aanbrengen van je moisturiser.

€ 27 – Grown Alchemist via Bløs

Magnificent Mandarine bodyscrub en badzout

De Magnificent Mandarine van het Belgische label CÎME is gemaakt op basis van roze Himalayazout. Deze fijne zoutkristallen exfoliëren de huid, voor een zijdezacht effect. Bovendien is roze Himalayazout rijk aan meer dan 80 natuurlijke mineralen. Dit zout is miljoenen jaren oud, puur en vrij van toxines. Verder bevat de formule een mengeling van pure oliën met een detox- en revitaliserend effect. Zo heeft natuurlijke groene mandarijn een verkwikkend en anti-stresseffect en verstevigen natuurlijke kurkuma en rododendron de huid. Jeneverbes en citroengras verwijderen dan weer toxines en stimuleren de bloedcirculatie.

€ 19,95 – Cîme

Body strategist scrub

Body Strategist scrub van Comfort Zone

Deze celvernieuwende bodyscrub van het Italiaanse Comfort Zone bevat jojobabolletjes, fruitzuren en extracten. Deze combinatie zorgt voor een intensieve en egale exfoliatie. Jojoba zorgt dan weer voor intense voeding. De perfecte scrub voor een droge huid dus!

€ 33,75 – Comfort Zone via HBB24

The Ritual of Karma Body Scrub

Geniet van deze heerlijke suikerbodyscrub die je huid voedt en revitaliseert. Verfijnde combinatie van suiker en heerlijk verzachtende oliën. De zoete bloemengeur van heilige lotus en de voedende kracht van biologische witte thee geeft je een instant zomergevoel.

€ 14,90 – Rituals via De Bijenkorf

Crushed Cabernet scrub

Crushed Cabernet scrub van Caudalie

Een bodyscrub op basis van Cabernetdruiven? Count us in! Deze scrub van Caudalie exfolieert en hydrateert niet alleen, hij zou ook cellulitis bestrijden. Wij zijn vooral fan vanwege de heerlijke geur die ons doet snakken naar een goed gevuld glas rode wijn.

€ 28,21 – Caudalie via Bol.com

Bath therapy delighting blend body smoothing scrub

Gladmakende scrub voor het lichaam met extracten van pompelmoes en salie. Deze waterige scrub smelt op de huid om de dode huidcellen zachtjes te verwijderen. De huid voelt zijdezacht en soepel aan, alsof ze vernieuwd is.

€ 16,40 – Biotherm via De Bijenkorf

Sun Tan Preparer Body Scrub Riviera Collection

Deze scrub van Lancaster, al decennialang een van de grootste spelers op de markt van zonneproducten, breng je best aan voordat je gaat zonnen. Hij verwijdert dode huidcellen waardoor je mooi egaal kan bruinen. De scrub is niet te zwaar, zodat je alleen de huidschilfers verwijdert en niet je kleurtje. Is deze tube in ‘Rivièra’-thema trouwens niet prachtig?!

€ 14,00 – Lancaster via Bol.com

Bodyscrub met zeezout en honingextract

Bodyscrub met zeezout en honingextract van Apivita

De huid hydrateren, verjongen, verzachten en relaxen? Dat doe je met deze lichaamsscrub van Apivita op basis van Grieks zeezout en honing. Opgelet: de zoete geur van deze formule werkt verslavend!

€ 18 – Apivita via New Pharma

Berken douchepeeling

Berken douchepeeling van Weleda

Deze 100% natuurlijke douchepeeling van Weleda met natuurlijke parels van bijen- en carnaubawas (een geelbruine was uit de bladeren van de Braziliaanse carnaubapalm) verwijdert dode huidcellen en bevordert de bloedsomloop.

€ 9,99 – Weleda via Bol.com

Peelende bodyolie Monoï

Deze scrub op oliebasis bevat een heerlijke mix van monoï (geparfumeerde olie op basis van bloemblaadjes) uit Tahiti, peelende deeltjes van kokosnootschillen en een zonnige, onweerstaanbare geur voor een milde, romige peeling van je huid. De uiterst zachte formule verandert bij het aanbrengen in olie en wordt melkachtig als je de formule afspoelt. Nu alle dode huidcellen verwijderd zijn, voelt de huid weer zacht aan en komt je zongebruinde kleurtje beter tot zijn recht.

€ 6,95 – Yves Rocher



Nog meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '