Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Getty

Want je benen verdienen ook een facial!

BLOTEBENENWEER: zachte en gladde benen in 5 stappen

Je gezicht krijgt ’s avonds een hele skincare routine, dus waarom zouden je benen niet hetzelfde verdienen? Na deze vijf stappen zijn je benen zachter en gladder dan ooit.

Reinigen

Reinigen

Reinigen

€ 11,25  –  Eucerin

Je benen was je net als de rest van je lijf met douchegel. Meer is er niet aan, zou je denken. Maar het product waarmee je je benen wast, heeft een grotere invloed dan je denkt. Misschien droogt de zeep die je gebruikt je benen wel uit, of misschien maakt die douchegel die jij zo lekker vindt ruiken je huid wel gevoeliger.

Dermatoloog dr. Dagmar Ostijn: ‘Als je nergens last van hebt, kan je uiteraard een douchegel gebruiken die lekker ruikt, maar zodra je jeuk of irritatie ondervindt, is het beter om te kiezen voor een parfumvrije wasgel of -olie.’

Shop hier

Exfoliëren

Exfoliëren

Exfoliëren

€ 5,50  –  Rituals

Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen, die je benen er doffer en droger doen uitzien. Bovendien heb je minder kans dat je haarvaatjes verstopt raken, wat kan leiden tot irritatie. Daarvoor heb je drie opties: een fysieke scrub (met scrubdeeltjes), een scrubhandschoen en een chemische exfoliant op basis van fruitzuren.

Let op: exfoliëren droogt je huid altijd een beetje uit, dus vergeet nadien zeker niet te hydrateren.

Shop hier

Ontharen

Ontharen

Ontharen

€ 9,99  –  Wilkinson

Er is geen enkele regel die zegt dat je móét ontharen, maar we ondervinden toch dat de meesten onder jullie een voorkeur hebben voor haarvrije, gladde benen. Scheren, waxen, IPL of permanente ontharing? De keuze is aan jou, maar als je huid snel geïrriteerd raakt of je last hebt van jeukende benen, is een (semi)permanente laser- of IPL-ontharing waarschijnlijk de beste keuze omdat je daarbij de minste kans op irritatie hebt.

Scheer je toch met een mesje, gebruik dan altijd een product waardoor het beter glijdt. Dat kan een (parfumvrije) scheerzeep of een shaving bar zijn, maar ook een doucheolie die je gebruikt om je te wassen werkt prima. Sommige mesjes hebben een strip waar al product op zit. In dat geval heb je in theorie niks anders meer nodig, maar als je huid snel irritatie vertoont, kan je beter iets extra’s gebruiken.

Shop hier

Hydrateren

Hydrateren

Hydrateren

€ 25,16  –  Babé

Lotion, crème, balsem of olie?

Welke textuur je gebruikt, hangt vooral af van je voorkeur. Wat smeer je het liefst? En hoeveel hydratatie heeft je huid nodig?

  • Een lotion is makkelijk uit te smeren en trekt snel in.
  • Een balsem of bodybutter smeert wat minder vlot, maar houdt je huid wel langdurig zacht en gehydrateerd.
  • Een crème zit ergens daartussenin.
  • Een olie voelt fijn (en niet koud) op je huid en geeft meteen ook wat glow.
Shop hier

Beschermen

Beschermen

Beschermen

€ 18,92  –  Lierac

In tegenstelling tot je handen en gelaat zien je benen in de winter nauwelijks zonlicht, wat ze gevoeliger maakt aan uv-schade. Huidkanker komt bij vrouwen heel vaak voor op de benen omdat we in de zomer graag met blote benen rondlopen. Vergeet dus zeker niet om ze goed in te smeren met een zonnefilter voor je naar buiten gaat.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '