Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Last van een vette huid, zwarte puntjes en/of puistjes? Dan is dit een must-try.

Wat is een exfoliant en waarom heb ik het nodig?

Je leest wel vaker dat een exfoliant onmisbaar is in je verzorgingsroutine, maar wat is het precies en waarom heb je het nodig? In de FABQ (Frequently Asked Beauty Questions) van deze week vertellen we je er alles over.

Een exfoliant is eigenlijk hetzelfde als een peeling. Het is een zuiverend product op basis van zuren dat intensief inwerkt op de bovenste huidlaag. Je huid scheidt van nature dode huidcellen af, maar die kunnen op de huid achterblijven. Hoe ouder je wordt, hoe moeizamer dat proces verloopt, waardoor je huid doffer kan worden. Droogtelijntjes worden dan sneller zichtbaar en je hebt meer kans op verstopte poriën. Een peeling of exfoliant zal de dode huidcellen verwijderen waardoor je huid zuiverder en gladder wordt. Ze voelt zachter en oogt frisser. Je krijgt een egalere teint en een glowy huidje.

Waarom zijn we fan?

  • Je huid voelt na gebruik zacht en glad.
  • Minder kans op zwarte puntjes en puistjes.
  • Je teint wordt egaler en pigmentvlekken worden minder zichtbaar.
  • Je gelaat krijgt een gezonde glow en fijne lijntjes worden minder zichtbaar.
  • Het is milder voor je huid dan een scrub en verwijdert de dode huidcellen grondiger.

Heb je dan nog wel een scrub nodig en is dat wel goed voor je gezicht? Dat lees je hier.

Onze favoriete exfoliant

2% BHA Liquid Exfoliant is wereldwijd één van de bekendste en populairste exfoliërende producten. Het product is geschikt voor alle huidtypes. Je brengt het aan met een wattenschijfje of met je handen na het reinigen en voor je serum en/of dag- of nachtcrème. Je hoeft het niet af te spoelen. Vettere of gemengde huidjes kunnen het dagelijks gebruiken, drogere en gevoelige huidjes kunnen het gebruik (in het begin) beter beperken tot twee à drie keer per week.

2% BHA Liquid Exfoliant – € 39 (118 ml) – Paula’s Choice, shop hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '