Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pantene

'Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan inspireren en hen kan helpen om voor zichzelf op te komen.'

Trans vrouw Nora Monsecour is nieuw gezicht van Pantene

Annelies Hart

Vorig jaar kwam haarverzorgingsmerk Pantene al naar buiten met een inclusieve campagne: #HairHasNoGender. Nu willen ze die boodschap nog meer kracht bijzetten door Nora Monsecour uit te roepen als de Belgische ambassadrice van het merk. Als trans vrouw speelde haar namelijk een belangrijke rol in haar transitie.

Toen Pantene vorig jaar de campagne #HairHasNoGender lanceerde, was dat een duidelijke boodschap dat het als merk wilde gaan voor meer inclusiviteit. Nu kondigt het ook de ambassadrice voor het merk aan en dat is niemand minder dan danseres en trans vrouw Nora Monsecour.

Nora is de allereerste Belgische ambassadrice voor Pantene en tegelijkertijd de eerste trans vrouw die het merk mag vertegenwoordigen. Het levensverhaal van de 25-jarige danseres diende als inspiratie voor ‘Girl’, de film van Lukas Dhont die met vier prijzen ging lopen op het Filmfestival van Cannes en de Belgische inzending was voor de Oscars van 2019.

Dromen van lang haar

Nora is trots om het gezicht te mogen zijn van Pantene, omdat haar een belangrijke rol speelde in haar transitie. ‘Ik heb altijd gedroomd van lang haar, maar het heeft een hele tijd geduurd vooraleer dat door iedereen aanvaard werd‘, zegt Nora in een persbericht. ‘Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan inspireren en hen kan helpen om voor zichzelf op te komen, om zichzelf te aanvaarden en door anderen aanvaard te worden zoals ze zijn.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '