Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© kinkate Gruber via Pexels

Opgelet voor oplichters!

4 tips als je online beautyproducten wil bestellen maar niet weet of het betrouwbaar is

Onze beautyredactrice Charlotte testte al een heleboel virale producten uit (hou Flair.be in de gaten voor de resultaten) en leerde daarbij enkele belangrijke lessen. Ze geeft vier tips als je beautyproducten wil bestellen maar niet weet of het betrouwbaar is.

Check iedere webshop.

Check iedere webshop op Trustpilot, ScamAdviser of een andere website die de betrouwbaarheid controleert. Ik bestelde bij twee webshops (Looksculture.com en Makefullshop.co) waarvan ik nooit trackinginfo ontving en de producten zijn nooit aangekomen.

Let op met namaakcosmetica.

Vind je een product van een bekend merk voor een opvallend lage prijs (en niet op de website van het merk zelf), dan zou het weleens om namaak kunnen gaan. In dit geval weet je niet of het product wel veilig is voor je gezondheid.

Besef dat er verschillende uitgaves bestaan.

Als je producten opzoekt die viraal gingen op social media, zal het je misschien opvallen dat er verschillende uitgaves van bestaan. Ik vond de Green Mask Stick en de Plumping Lipgloss met minstens vijf verschillende merknamen, maar het product zag er wel telkens hetzelfde uit. Waar die producten geproduceerd worden en of ze wel veilig zijn, weet je dus niet zeker.

Betaal met een betalingsservice.

Twijfel je over de betrouwbaarheid van een product of site, maar wil je het toch graag bestellen? Betaal dan met PayPal of een andere betalingsservice die je een garantie biedt op terugbetaling indien het een onbetrouwbare site blijkt te zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '