Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

7. Lik niet aan je lippen.

Droge lippen? Dit zijn 10 tips om ze te voorkomen én te genezen

Samen met de koude, komen rond deze tijd ook de winterkwaaltjes terug. Eén van de vervelendste daarvan zijn die verdomde droge lippen. Met al die losse velletjes zie je er allesbehalve kissable uit en het doet nog eens pijn ook. Besteed deze herfst/winter iets meer aandacht aan je lips en ze zullen er zelfs tijdens de koudste dagen lucious uitzien.

1. Drink veel water.


Je lippen missen vocht tijdens de winter. En is er een meer logische manier om vocht in je lichaam te krijgen dan door het te drinken? Nope, don’t think so. Soms moet je ’t niet te ver gaan zoeken.

2. Kies de juiste lippenbalsem.


Het is heel verleidelijk om de lippenbalsem met de mooiste verpakking en een lekker geurtje te kiezen bij de plaatselijke drogist. Maar als je echt veel last hebt van gebarsten lippen, ga je beter langs bij je apotheker voor een saaiere maar efficientere versie. De extra ingrediënten die in balsems gestopt worden voor de geur en kleur kunnen je lippen zelfs irriteren.

3. Gebruik een vochtinbrengende lippenstift en vermijd matte lipstick.


Als je lippen al volledig gebarsten zijn, laat je de matte lippenstift best even links liggen. Op droge, niet kapotte lippen, kies je voor een lipstick die een beetje werkt als een balsem. Al is het altijd een goed idee om sowieso eerst een laagje balsem op je lippen te doen vooraleer je eender welk kleurtje aanbrengt.

4. Gebruik een goede moisturizer voor je gaat slapen.


Je kan pure kokosolie gebruiken of op zoek gaan naar een crème met natuurlijke oliën zoals shea butter en kokosolie.

5. Scrub je lippen.


Het klinkt een beetje eng en pijnlijk, maar exfoliëren is echt noodzakelijk als je niet de hele tijd aan velletjes wil zitten prutsen. Je kan zelf een scrub maken door gewoon wat suiker in olijfolie of honing te doen. Dat wrijf je in cirkelbewegingen met een washand over je lippen en spoel je af met warm water.

6. Als je lippen nog niet kapot zijn, is bijenwas een goede optie.


Dat helpt tegen uitdroging door het vocht bij te houden. Probeer Burt’s Bees eens.

7. Lik niet aan je lippen.


Dat droogt je lippen nog meer uit. Bovendien zitten er zuren in je speeksel die je lippen gaan irriteren.

8. Adem door je neus.


Het klinkt raar, maar door je mond ademen kan je lippen uitdrogen. Probeer dus zo veel mogelijk door je neus te ademen.

9. Komkommer to the rescue.


Snij een stukje komkommer in reepjes en leg die voor zo’n vijf minuten op je lippen. De groente zal je lippen hydrateren en ze geweldig doen aanvoelen!

10. Vermijd pikant eten en citrusvruchten.


Pikant eten en citrusvruchten zorgen voor nog meer uitdroging. Plus, zuren prikken en je kapotte lippen zullen zo nog meer gaan irriteren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '