Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het kan toevallig zijn, maar sinds ik deze gebruik zien mijn wimpers er opvallend gezonder en voller uit.'

Beauty testteam: de nieuwe Sensibio H2O Eye

Charlotte (30), beautyredactrice, ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar tutorials te kijken en volgde ook een opleiding visagie. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor een gezonde, glowy skin en naturelle make-up. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Sensibio H2O Eye van Bioderma: 8,5/10

Prijs/kwaliteit

In verhouding tot het klassieke micellair water van de Sensibio-lijn is dit product wel wat duurder. Je krijgt minder voor ongeveer dezelfde prijs, maar je gebruikt er ook wel minder van.

Wat is het?

Sensibio H2O is wereldwijd het populairste micellair water voor gevoelige huidjes. Het wordt aangeprezen door vele make-upartiesten en het is ook mijn all time favourite. Toen het merk bekendmaakte dat ze een nieuwe variant van dit product zouden uitbrengen was ik héél benieuwd.

Sensibio H2O Eye is een biphase make-upremover voor ogen en lippen, geschikt voor gevoelige ogen. Traditioneel bestaat zo’n biphase make-upremover uit 50% product op waterbasis en 50% product op oliebasis. Die combinatie zorgt ervoor dat waterproof make-up veel vlotter te verwijderen is. Sensibio H2O Eye verschilt op dat gebied van zijn bestaande concurrenten, want het bevat maar 30% product op oliebasis. Hij zou dus minder vet moeten voelen en geen vet laagje nalaten op je ogen, maar wel even goed moeten werken.

Pluspunten

  • Ik heb gevoelige ogen en daarbovenop nog eens vette oogleden, dus blijf normaal weg van biphase oogmake-upremovers omdat ze altijd een vet laagje nalaten op mijn ogen. Ik krijg er soms zelf troebel zicht door. Bij deze Sensibio H2O Eye heb ik dat niet.
  • Het product bevat provitamine B5, dat niet alleen je huid verzorgt maar ook je wimpers sterker zou maken. Het kan toevallig zijn, maar sinds ik deze gebruik zien mijn wimpers er opvallend gezonder en voller uit.
  • De huid rond mijn ogen is erg gevoelig en bij veel oogmake-upremovers krijg ik nadien een prikkend of branderig gevoel. Deze voelt erg zacht en verzorgend.
  • Hij doet wat hij moet doen: ik moet maar een paar keer zachtjes wrijven en zelfs de meest hardnekkige mascara komt er vlotjes af.

Minpunten

  • Het is een oogmake-upremover, wat hem minder veelzijdig maakt dan zijn oudere broertje, de de originele Sensibio H2O. Die laatste kan je immers ook voor de rest van je gelaat gebruiken.

Een blijver?

Ja. Ik blijf hem dagelijks gebruiken om mijn oogmake-up te verwijderen.

Productinfo

Sensibio H2O Eye – € 12,59 – Bioderma, apotheek.

Meer beautytestteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '