Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Wondr

'Ik snap niet waarom ik deze duurzame oplossing nooit eerder een kans heb gegeven.'

Flair Beauty Testteam: shavingbar + safety razor van WONDR

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Redactrice Ysaline (26) houdt van verwennerij, maar is in het dagelijkse leven vol deadlines, sociale afspraken, huishouden en welverdiende me-time van het principe ‘hoe simpeler, hoe beter’. Beautyroutines mogen – tenzij tijdens een avondje verwennerij – niet te veel tijd en moeite kosten. Dus is ze altijd op zoek naar hacks om op gemakkelijkere manieren door het leven te gaan. Deze week test ze de ecologische shavingbar en safety razor van WONDR.

Shavingbar en scheermes van WONDR: 9/10

Prijs/kwaliteit

Voor de shavingbar betaal je € 8,95, voor de safety razor met tien mesjes erbij € 19,95 en voor een houder (optioneel) € 7,95. Wetende dat je de solid bar – mits je ‘m goed bewaart – héél lang kan gebruiken, en je bij het scheermes enkel het mesje – voor vijf mesjes betaal je maar € 0,99! – om de zoveel tijd moet vervangen, is dit een veel goedkoper alternatief dan wegwerpscheermesjes of de dure scheersystemen met vijf mesjes. Ik heb ook de indruk dat het mesje minder snel roest of ‘verstopt’ raakt.

Pluspunten

Shaving bar:

 • Vegan en dierproefvrij.
 • pH-neutraal, dus ook oké voor gevoelige zones.
 • Handige vorm.
 • Mijn huid is zo zacht als een babyvelletje. Ik zei meteen tegen mijn vriendinnen: ‘Voel eens aan mijn benen!’
 • Je scheert niet alleen smooth, de bar hydrateert ook je huid.
 • Bio-afbreekbaar en plasticvrij = milieuvriendelijk!

Safety razor:

 • De prijs. Toen ik voor het eerst over zo’n razor hoorde, dacht ik dat dit veel meer kostte. Je betaalt één keer € 19,95 (of € 27,90 met een houder) en daarna kost het je maar € 0,99 voor vijf mesjes. Op lange termijn véél goedkoper dan z’n alternatieven dus.
 • Gemakkelijk in gebruik.
 • Staat mooi in je badkamer.
 • Zero-waste.
 • Minder irritatie en jeuk.

Minpunten

Shaving bar:

Dit is een probleem dat ik altijd heb met solid producten: je moet ervoor zorgen dat je ‘m altijd uit de douche haalt en laat drogen. Anders heb je al snel geen shavingbar meer over. Maar dit gaat natuurlijk over zelfdiscipline.

Safety razor:

Buiten de angst voor snijwonden – al is deze tot nu toe volledig ongegrond – kan ik er geen bedenken! De safety razor is zwaarder dan een gewoon scheermes, maar dit ben je snel gewoon. Lees zeker de handleiding om het mes juist te gebruiken.

Blijver?

Ik snap niet waarom ik deze duurzame oplossing nooit eerder een kans heb gegeven. Voor mij moet er niks anders meer in mijn badkamer te komen. Andere scheermessen moet ik veel sneller vervangen en geven me niet het gewenste resultaat. Deze combo doet dat wel.

Productinfo

Shaving bar – € 8,95 – WONDR
Safety razor + houder + dubbelzijdige mesjes – € 19,95 + € 7,95 + € 0,99 – WONDR

Meer Flair Beauty Testteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '