Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Elke gelegenheid is goed om jezelf extra in de watten te leggen.

TAKE CARE: een ritueel voor een perfecte huid op valentijn

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verwennen, en vooral om even volledig te ontspannen. Vandaag dragen we zorg voor onze huid, zodat ze op haar best is op valentijn.

Hoewel er geen speciale gelegenheid nodig is om ons gelaat in de watten te leggen, is de dag van de liefde toch maar een mooi excuus om extra uit te pakken. Om de meest stralende huid ooit te bereiken, volgen we de essentiële stappen van elk schoonheidsritueel: reinigen, scrubben, maskers en dagcrème.

Reinigen

Reinigen

Reinigen

€ 30  –  Super Duper Body

Reinigen is de eerste essentiële stap in elke skincareroutine. Je verwijdert er make-up, vuiltjes en overtollig talg mee. Om mijn huid in alle zachtheid te reinigen, gebruik ik Drop the Dirt Gentle Purifying Cleansing Cream van het Belgische merk Super Duper Body. Deze ultrazachte reiniger, gemaakt van 99 % natuurlijke ingrediënten en verrijkt met CBD, reinigt de huid zonder haar uit te drogen en maakt haar zacht, schoon en gevoed.

Shop hier

Scrubben

Scrubben

Scrubben

€ 22,70  –  Nuxe

Het geheim van een stralende teint is je huid regelmatig scrubben of peelen (een- of tweemaal per week). Ik wissel vaak af tussen een mechanische scrub met korrels en een chemische scrub met AHA’s. Omdat ik een onmiddellijk resultaat wil, breng ik de Insta-Masque Exfoliant et Unifiant van Nuxe aan. Dit masker, verrijkt met rozenbloesemwater en macadamia-olie, bestaat voor 98,3 % uit natuurlijke ingrediënten en verwijdert dode huidcellen in twee minuten. Na het afspoelen is mijn huid gladder en mijn teint helderder.

Shop hier

Masker

Masker

Masker

€ 25  –  By Terry

Tijd voor een relaxerend sheet masker nu. Verrijkt met zuivere rozenolie, echte rozenblaadjes en extracten van Damastroos en zwarte roos, zorgt dit masker voor een intense hydratatie. Het is ook verrijkt met vitamine E, die de huid beschermt tegen agressies van buitenaf.

Shop hier

Oogcrème

Oogcrème

Oogcrème

€ 29,95  –  G9

De oogcontouren worden nog heel vaak vergeten, maar daar gaan we nu verandering in brengen. Om mijn ogen te verfrissen en fijne lijntjes en rimpels te voorkomen, breng ik ’s morgens en ’s avonds een oogcrème aan. Voor speciale gelegenheden, zoals valentijn, gebruik ik Pink Blur Hydrogel Eye Patches. Die laat je best zo’n twintig minuten zitten voor het beste effect.

Shop hier

Dagcrème

Dagcrème

Dagcrème

€ 29,80  –  Caudalie

Tenslotte sluit ik mijn ritueel af met een vochtinbrengende dagcrème. Verrijkt met prebiotisch biologisch druivenwater en biologische aloë vera, is Caudalies Vinosource Hydrating Grape Water Jelly een wonder voor de huid. Ik hou van de gel-crème textuur die smelt op de huid zonder een vettig laagje achter te laten. Het is ideaal om aan te brengen net voor je je make-up doet.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '