Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het is leuk dat je op deze manier je felle, zomerse tintjes een zachtere, meer herfstproof kleur kan geven.'

Pastel Top Coat van Catrice: ‘Een nagellak waarmee je van elke kleur een pasteltint maakt? Hmm...’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Redactrice Ysaline (26) houdt van verwennerij, maar is in het dagelijkse leven vol deadlines, sociale afspraken, huishouden en welverdiende me-time van het principe ‘hoe simpeler, hoe beter’. Beautyroutines mogen – tenzij tijdens een avondje verwennerij – niet te veel tijd en moeite kosten. Dus is ze altijd op zoek naar hacks om op gemakkelijkere manieren door het leven te gaan.

Pastel Top Coat van Catrice: 6/10

Prijs/kwaliteit

Voor een flesje nagellak betaal je € 3,79, de budgetproof prijs die van Catrice gewend zijn. Aangezien je met een nagellak heel lang verder kan, mits je er goed voor zorgt, is dit zeker een goede prijs.

Hoe werkt het?

Toen het persbericht van deze Pastel Top Coat van Catrice in onze mailbox belandde, waren ik en mijn beautycollega’s alvast razend enthousiast, maar we hadden er ook onze bedenkingen bij. De rosé semi-transparente nagellak zou elke kleurnagellak transformeren in een zacht pasteltint. Hmm... We moesten dan ook de proef op de som nemen en testten het product uit. Eerst breng je een nagellakkleur aan op je nagels waarvan je graag een zachtere tint zou hebben. Dit laat je drogen en vervolgens breng je erboven een laag van de topcoat aan. Wil je een nog lichter effect? Breng dan twee lagen aan.

Pluspunten

  • De topcoat is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en is budgetproof.
  • Het gaat om een Clean Beauty-product, wat in dit geval wil zeggen dat het geen parabenen of microplastics bevat, maar wel een groot aantal natuurlijke ingrediënten.

Minpunten

  • De tint die ik bekom is niet echt pastel, maar eerder een lichtere versie van de kleur die ik al op had, wat ik best teleurstellend vind.
  • Op sommige kleurtjes duurt het véél langer voor de topcoat volledig droog is, waardoor ik hier en daar een verschuiving heb.

Een blijver?

Helaas niet het indrukwekkende resultaat waarop we hadden gehoopt, maar wel een heel leuk product om mee te experimenteren. Zo ben ik benieuwd op welke andere tinten het echt een effect zal hebben en op welke niet. Het is leuk dat je op deze manier je felle, zomerse tintjes een zachtere, meer herfstproof kleur kan geven. Het proberen waard zou ik zeggen!

Productinfo

Go Pastel Top Coat – € 3,79 – Catrice – nu beschikbaar bij Kruidvat.

Meer beautytestteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '