Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher

Van graphic eyeliner tot paarse lippenstift!

5 make-uptrends die eng lijken, maar draagbaarder zijn dan je denkt

Zelfs de meest intimiderende make-uptrends kan je iedere dag kan dragen. Van statementblush over fluo tot zelfs paarse lippenstift: deze lijken eng, maar zijn draagbaarder dan je denkt. Wij vertellen je alles over onze favorieten en hoe je ze best draagt!

Welke probeer jij als eerste?

Fluo

Fluo

Fluo

Trend: op de catwalk is fluo al enkele jaren een hit, van geel en groen tot oranje en roze. Je kan fluokleuren als oogschaduw of eyeliner dragen. Wil je het subtiel houden, beperk je dan tot een beetje oogschaduw op je binnenste ooghoek of een subtiel lijntje boven je wimperrand.

Tip: Om een intens fluo-effect te krijgen, moet je de juiste producten gebruiken. Onze make- upartiest gebruikte de Glow In The Dark Face & Body Paint Set van DW4Trading.

Statementblush

Statementblush

Statementblush

Trend: bij deze look is je blush de ster van de show en hou je de rest van je make-up heel neutraal. Op die manier voeg je kleur toe aan je gelaat en oogt je teint meteen gezonder en frisser. Je kan de look met zowel crèmeblush als poeder creëren, maar poeder blijft wel langer zitten (vooral op je oogleden).

Tip: dit is waarschijnlijk de makkelijkste trend om zelf uit te proberen. Je brengt je vertrouwde blush rijkelijk aan op de appeltjes van je wangen en laat hem langs je slapen overvloeien in je oogschaduw. Als oogschaduw gebruik je gewoon diezelfde blush. Easy, toch?

Graphic eyeliner

Graphic eyeliner

Graphic eyeliner

Trend: de tijd waarin eyeliner slechts diende om een lijntje boven je wimperrand te tekenen, is allang voorbij. Op de catwalk spotten we ware kunstwerkjes met eyeliner in verschillende kleuren. Alles kan en mag, zolang je je er maar goed bij voelt.

Tip: hoe dikker de lijn, hoe meer die je blik verzwaart en je ogen verkleint. Teken de lijntjes dus liever zo dun mogelijk. Wil je graag met kleur experimenteren? Gebruik dan een vochtig, fijn penseeltje en felgekleurde oogschaduw.

Siersteentjes

Siersteentjes

Siersteentjes

Trend: de hype van de siersteentjes – ofte: embellishments – hebben we te danken aan de populaire serie Euphoria. Je kan er heel ver in gaan (lees: je volledige gezicht vol steentjes plakken) of je kan het subtiel houden met één, twee of drie steentjes op of rond je ogen.

Tip: gebruik steentjes die bedoeld zijn voor nail art en in allerlei kleuren bestaan. Je kleeft ze met wimperlijm vast op je gezicht en verwijdert ze nadien makkelijk met make- upremover op oliebasis.

Paarse lipstick

Paarse lipstick

Paarse lipstick

Trend: paars en lila zijn niet alleen in je kleerkast een trend. We kwamen immers al héél veel paarse lippen tegen op de catwalk, van heel licht lila tot diep donkerpaars. Kortom, er bestaat een paarstint voor iedereen.

Tip: heb je net als Anaïs een donkerdere huid, dan zal donkerpaarse lipstick je erg mooi staan. Voor lichte huidjes kan die kleur nogal hard zijn. Roze met een paarse ondertoon is voor hen een mooi en draagbaar alternatief.

Styling: Liza Babylon

Make-up: Marie Corbeel voor The Mobile Makeup Bar

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '