Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Een week na mijn lip flip werd ik tegengehouden voor een alcoholtest. Die moest ik drie keer opnieuw doen omdat ik blijkbaar alle kanten op blies.’

‘Ik liet een lip flip doen en dit is mijn eerlijke ervaring’

De lip flip is dé trending beautybehandeling van het moment en zou een goed – of zelfs beter – alternatief zijn voor lip fillers. Beautyredactrice Charlotte waagde het erop en deelt haar eerlijke ervaring.

Wat is een lip flip?

Bij een lip flip wordt er een beetje Botox (of botuline toxine) geïnjecteerd rond de bovenlip. Hierdoor worden bepaalde spiertjes rond je bovenlip tijdelijk slapper, waardoor je lip letterlijk meer naar buiten ‘flipt’ en dus voller lijkt. Je bovenlip krult minder naar binnen en wordt minder dun wanneer je glimlacht.

Het is dus iets anders dan lip fillers, waarbij je lippen worden opgevuld met een soort gel. Je bovenlip krijgt niet meer volume, maar lijkt toch voller. Een lip flip kan een alternatieve, subtielere behandeling zijn voor lip fillers. Of je kan beide behandelingen ook combineren, zoals ik deed.

Redactrice Ise ging ook voor het eerst naar de cosmetisch arts. Hier kan je lezen wat zij te horen kreeg.

Let’s do this

Eén keer per jaar laat ik mijn lippen opvullen met fillers door mijn vaste arts dr. Pamela Willekens. Als beautyredactrice ben ik behoorlijk gevoelig aan trends en de lip flip verscheen de voorgaande weken meermaals in mijn TikTokfeed. ‘Doe jij ook lip flips?’ vroeg ik aan dr. Willekens. ‘Ja hoor’, luidde het antwoord. Het zou volgens haar een mooi resultaat geven bij mij, omdat het de filler in mijn bovenlip nog meer tot zijn recht zou laten komen. ‘F*ck it, laten we dat dan maar eens proberen’, zei ik impulsief.

Toen dr. Willekens me er nog even op wees dat ‘mijn mond wel wat anders kon bewegen en ik mogelijk moeilijker van een rietje zou kunnen drinken’ kreeg ik het toch even benauwd. Maar ik was té benieuwd om het niet te doen.

No pain, wel gain

Pijnlijk is zo’n lip flip niet, zeker niet in vergelijking met lip fillers. Het opvullen van de lippen duurt langer en dat voel je heel goed. Terwijl Botoxinjecties slechts enkele kleine, lokale prikjes zijn.

Een gênante alcoholtest

Botuline toxine begint pas vanaf een drietal dagen na de injectie te werken en na één à twee weken is het in full force. Of eigenlijk no force. Want na drie à vier dagen begin ik te merken dat mijn bovenlip opvallend minder beweeglijk is en elke dag neemt dat gevoel toe. Ze voelt een beetje ‘verdoofd’. Ik merk dat ik mijn mond anders beweeg dan voordien en ben me de eerste dagen heel bewust van het feit dat mensen het verschil misschien wel opmerken. Als ik vertel wat ik heb laten doen, kan ik ironisch genoeg het woord ‘lip flip’ niet deftig uitspreken.

Een week na de behandeling word ik tegengehouden voor een alcoholcontrole en moet ik blazen. De politieagent laat mij de test drie keer opnieuw doen omdat ik blijkbaar alle kanten op blaas. Ik moet duidelijk nog wennen aan de nieuwe motoriek van mijn bovenlip en stel mijn beslissing toch enkele dagen in vraag.

Wanneer ik dit schrijf zijn we 2,5 weken na de behandeling en ik heb het gevoel dat ik mijn mond terug normaal kan bewegen. Ik vermoed dat de andere spieren rond je mond ter compensatie harder gaan werken, waardoor mijn mond toch minder ‘verdoofd’ voelt. Al blijft het natuurlijk onmogelijk om mijn bovenlip volledig naar binnen te kantelen, dat is dan ook de bedoeling van de behandeling. Ik kan nu wel met zekerheid zeggen dat ik het effect echt heel mooi vind. Wanneer ik mijn mond ontspan oogt mijn bovenlip opvallend voller. En mijn glimlach ziet er ‘zachter’ uit doordat mijn bovenlip voller blijft.

Lip flip
Links: voor de lip flip. Rechts: na de lip flip (en filler).
Lip flip
Links: voor de lip flip. Rechts: na de lip flip (en filler).

Conclusie?

Ik ben er nog niet helemaal aan uit of ik het de lip flip de volgende keer opnieuw ga laten doen. Ik vind het effect met lip filler alleen ook al erg mooi, maar doordat mijn bovenlip nu minder naar binnen krult komt het volume wel mooier tot z’n recht. Maar ik moet toch nog steeds wennen aan het feit dat mijn mond anders voelt wanneer ik praat.

Pluspunten van een lip flip

  • Je bovenlip oogt voller, zonder dat je fillers nodig hebt.
  • Het geeft je een hele mooie glimlach.
  • Het voorkomt tegelijk rimpelvorming rond je mond. Dat is mooi meegenomen.
  • Het is geen dure behandeling, je betaalt gemiddeld zestig euro.
  • Het is niet zo’n ingrijpende behandeling want het resultaat is tijdelijk. Na een drietal maanden is de botuline toxine volledig uitgewerkt en werken je spieren weer zoals voordien.

Minpunten van een lip flip

  • Bepaalde spiertjes rond je bovenlip worden tijdelijk slapper gemaakt, waardoor je mond de hele tijd een beetje ‘verdoofd’ voelt.
  • De kans is groot dat je mond een beetje anders beweegt wanneer je praat. En dat je bijvoorbeeld minder goed kan fluiten of met een rietje kan drinken.
  • Het feit dat het tijdelijk is, kan ook een nadeel zijn, vooral als je wél blij bent met het resultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '