Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isopix

Sluik, laagjes of een pony?

Kappersbezoek gepland? Dit zijn de beste lange kapsels voor elke gezichtsvorm

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

‘Gewoon de puntjes wat bijknippen’, is jouw standaard antwoord wanneer de kapper vraagt ‘wat er moet gebeuren’. Dat jij je lokken graag lang houdt, is jouw goed recht. Maar welk lang kapsel past er nu het best bij jouw gezichtsvorm? Wij zochten het uit.

Vierkant gezicht zoals Jessica Biel


Opteer voor een middenscheiding en een pony à la Brigitte Bardot. Vraag je kapper geen schaar te gebruiken, maar een scheermes voor een out of bed-look. Wil je je gelaat optisch verlengen, kan je vragen om de pony ietwat naar opzij te kammen.

Ovaal gezicht à la Jourdan Dunn


Deze gezichtsvorm kan zowat elk kapsel aan, maar staat het mooist met een sluik kapsel. Dat kan zowel in laagjes zijn geknipt om je gezicht ietwat te verbreden en op die manier in proportie te brengen, of op gelijke lengte.

Rond gezicht net als Selena Gomez


Ben je gezegend met een rond gezicht, dan zijn laagjes die beginnen vanaf het sleutelbeen the way to go. Mousse geeft je lokken volume zonder ze uit te drogen. Onmisbaar in je toilettas dus!

Hartvormig gezicht zoals Reese Witherspoon


Hartvormige gezichten komen het best weg met een zijdelings gekamde pony die werd getrimd met een scheermes. De frou leidt namelijk de aandacht af van het voorhoofd en omkadert de ogen. Laagjes die beginnen net onder de kaaklijn doen het gezicht er optisch breder uitzien waar nodig.

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '