Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Karolina Grabowska, Pexels.

En het kost je écht niet veel werk.

AHA: met dit trucje geef je je klonterende mascara een tweede leven

Je mascara blijft gemiddeld zo’n 3 à 4 maanden goed. Begint hij voor die tijd al te klonteren, dan kan je dat met één van deze trucjes waarschijnlijk oplossen.

Klonterende mascara

Klontert je mascara? Leg dan de volledige tube (goed gesloten) in heet water dat net heeft gekookt. Laat een vijftal minuten liggen, haal hem eruit en laat hem afkoelen. Merk je geen beterschap? Voeg dan een druppeltje lenzenvloeistof of olie (bv. olijfolie) toe aan je mascara en schud goed voor je hem gebruikt.

Verzadigd mascaraborsteltje

Heb je het gevoel dat je je mascara niet meer zo mooi kan aanbrengen als vroeger (lees: te veel product, klonters…)? Dan blijft er misschien te veel mascara op je borsteltje zitten. Gooi hem nog niet meteen weg, maar reinig het borsteltje eens. Een klontervrij borsteltje kan een groot verschil maken. Gebruik eerst een doekje met micellair water om het borsteltje te reinigen en en was het daarna met babyshampoo (of een andere parfumvrije shampoo) tot er geen mascara meer af komt. Stop opnieuw in je mascaratube en klaar!

Mascara op?

Is je mascara dan toch aan zijn einde of is hij gewoon op? Reinig het borsteltje op dezelfde manier als hierboven. Nu kan je het in combinatie met een stuk zeepgebruiken om soap brows te creëren. Je maakt het borsteltje nat, wrijft het over een (transparant) stuk zeep en daarmee kam je je wenkbrauwen in model.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '