Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Van klassiekers als koper en karamel tot funky roze en paars.

#TRENDING: 11 (!) haartinten die je deze herfst overal zal zien

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Wil je komend seizoen niet zozeer van snit veranderen dan wel van kleur? We’ve got you covered! Wij zochten en vonden dé 11 haartinten die je straks overal zal zien en verzamelden ze voor jou in een overzichtelijk lijstje. You’re welcome 😉

Two-tone

Waarom één tint kiezen wanneer je er twéé kan hebben? Er zijn verschillende manieren om voor de two-tonelook te gaan. Je kan opteren voor twee fel contrasterende kleuren, zoals Megan Thee Stallion die ooit rood en wit combineerde. Of je kan kiezen voor een coupe die weinig onderhoud vergt door twee tinten te combineren die dicht bij elkaar liggen, en waardoor het lijkt alsof je je haarkleur simpelweg laat uitgroeien à la Joey King op onderstaande foto.

haarkleuren herfst 2022

Smoked chestnut

Smoked chestnut – letterlijk: gerookte kastanje – is een sexy, rijk bruin en dus de perfecte tint om de herfst mee in te gaan. Dat heeft Winona Ryder perfect begrepen. Ga voor één kleur en was je lokken nadien met glansshampoo om die shiny lokken te verzekeren.

haarkleuren herfst 2022

Dusty violet

Dusty violet kan je zien als de herfstige variant van het zomerse lila. Vraag je kapper om met verschillende tinten paars te werken – tussen purper en mauve zijn er wel 101 schakeringen – om zo dynamiek te creëren. Een nonchalante pony maakt deze look helemaal af.

Carnelian copper

Deze tint, die groot werd gemaakt door Kendall Jenner, is vernoemd naar de carneool, een vleeskleurige, bruinrode edelsteen. Zoals steeds is koper een populaire haarkleur in het herfstseizoen, maar wie weigerachtig is om all the way te gaan, kan opteren voor roodbruine highlights of een balayage.

haarkleuren herfst 2022

Skunk stripes

Skunk stripes – een verwijzing naar de befaamde strepen van het stinkdier –  is een variant op de two-tonelook. Voor je je kapper om skunk stripes vraagt, is het belangrijk je research te doen. Ga op zoek naar de juiste tinten en ondertonen die bij je teint passen – zo koos Dua Lipa voor een warm blond – en denk op voorhand na over de dikte van de lokken die je graag geverfd ziet. Blond en bruin zijn populaire kleurtjes, maar je kan ook all out gaan door voor roze, paarse of blauwe skunk stripes te kiezen.

haarkleuren herfst 2022

Barbiecore

Vergeet normcore en cottagecore. Geef ons maar het heerlijk flamboyante Barbiecore. Wat Barbiecore juist is? Alles wat roze en over-the-top is. Net als Megan Fox‘ roze lokken en bijpassende outfit dus. De shadow roots – schaduwwortels – houden de look meer low-key, maar de lengte maakt deze coupe dan weer helemaal Barbie.

haarkleuren herfst 2022

Bronde

Noch vis, noch vlees. Zo kan je bronde – een combinatie van bruin en blond – het best omschrijven. Dat maakt het de perfecte neutrale haarkleur voor de herfst. Zolang je kapper je lokken van de juiste ondertonen en genoeg licht voorziet, kan bronde voor iedere huidskleur en haartextuur werken. Dit is dé tint voor brunettes die dromen van lichtere lokken, maar niet volledig blond willen gaan.

Multi-dimensional brunette

Blondes have more fun? Nee, hoor! Ook brunettes kunnen hun coupe dit seizoen van een upgrade voorzien. Daar is Kerry Washingtons coupe het beste bewijs van. Wie geen zin heeft in een volledig nieuwe look, opteert best voor high- of lowlights in andere tinten bruin. Bij Multi-dimensional brunette zit het ‘m in de subtiliteit. Je lokken zien er in een handomdraai voller, glanzender én gezonder uit, en dat met een minimum aan werk.

haarkleuren herfst 2022

Tiger orange

Zoals we eerder al zeiden is koper dé herfstkleur bij uitstek. Maar voor wie het wat gedurfder mag, raden we het iets fellere Tiger orange aan. Wedden dat je lokken perfect zullen passen in het decor tijdens die zondagse herfstwandelingen?

Warm honey caramel

Ook warme, karamelkleurige highlights en honingkleurige tinten zijn je van het dit seizoen. Treed in de voetsporen van Beyoncé en ga voor een – letterlijk – gouden combinatie van diepe karameltinten en lichtere maar warme kleuren die het midden houden tussen blond en bruin.

Cinnamon

Wie herfst zegt, zegt pumpkin spice lattes. Een van de kruiden die het populaire Starbucks-drankje bevat, is kaneel. En laat dat nu ook een bijzonder trendy haarkleur zijn dit seizoen. Cinnamon kan je het best omschrijven als een rijk bruin met warme kaneelkleurige highlights; een beetje zoals je latte eruit ziet nadat je je kaneelkruiden er doorheen hebt geroerd. Vraag je kapper om eerder donkere, goudkleurige highlights met een rode ondertoon die tevoorschijn komt bij blootstelling aan natuurlijk licht. Die combinatie zal je lokken die rijke, kaneelkleurige vibe geven. Chrissy Teigen is alvast fan!

Nog meer leesvoer voor beautylovers: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '