Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Heb jij deze fout al gemaakt?

AHA: dit doe je maar beter niet wanneer je je wenkbrauwen epileert

Wanneer je je wenkbrauwen epileert, kan je maar beter nauwkeurig te werk gaan en voldoende tijd nemen. Beide kanten gelijk krijgen is immers niet de makkelijkste opdracht. Als je zeker wil zijn dat je niet te veel haartjes uittrekt, dan is er één ding dat je eigenlijk beter niet kan doen: een vergrotende spiegel gebruiken.


Het verbaast je misschien, maar als je zeker wil zijn dat je niet te veel haartjes verwijdert tijdens het epileren van je wenkbrauwen kan je beter geen vergrotende spiegel gebruiken. Heb je thuis zo’n dubbele spiegel met één normale en één vergrotende kant, dan weet je dat de vergrotende kant ieder minuscuul detail op je gezicht tot wel tien keer groter toont. En wees eerlijk, het kan erg bevredigend zijn om zo poriën, puistjes en donshaartjes te observeren. Maar om je wenkbrauwen te epileren kan je eigenlijk beter de normale, waarheidsgetrouwe spiegel gebruiken.

Wanneer je niet erg volle wenkbrauwen hebt, kunnen één of twee haartjes een groot verschil maken in de vorm. Door je wenkbrauwen te observeren door een vergrotende spiegel, krijg je sneller het idee dat een haartje ergens niet op z’n plaats zit. Dat haartje zou je vanuit een normaal perspectief misschien helemaal niet zien zitten, maar het draagt wel bij tot het volume en de vorm van je wenkbrauw. Het is dus veiliger om je wenkbrauwen te epileren terwijl je ook de rest van je gezicht ziet, zodat je tijdens het epileren in de gaten kan houden of je niet te ver gaat en alles wel mooi in proportie blijft. Bovendien kan je zo ook je twee wenkbrauwen makkelijker met elkaar vergelijken. Vind je het toch te moeilijk om nauwkeurig te werken met een gewone spiegel, dan kan je altijd afwisselen tussen beiden. Verwijder een haartje terwijl je in de vergrotende spiegel kijkt en controleer vervolgens de vorm met de normale spiegel, alvorens je het volgende haartje verwijdert.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '