Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ismael Millan, Pexels

Zo voorkom je dat je make-up van je gezicht smelt.

6 make-uptips die je kunnen redden bij deze hitte

Als jij team no makeup bent bij dit weer kunnen we dat goed begrijpen. Of voel jij je toch beter met een kleine touch-up hier en daar? Dan kan je met deze tips voorkomen dat je make-up van je gezicht smelt.

Weinig laagjes

Weinig laagjes

Weinig laagjes

€ 26  –  M.A.C

Normaal zou je misschien foundation dragen met daarboven concealer op bepaalde plaatsen. Laat die eerste stap vallen en gebruik alleen concealer om plaatselijk kleine oneffenheden of verkleuringen te camoufleren.

Jessie Lefler, national makeup artist bij M.A.C: ‘Gebruik een concealer die lang houdt en bestand is tegen zweet en vocht. Donkere kringen onder de ogen corrigeer ik met een perzikkleurige/oranje corrector. Op plekken die wat meer dek- king nodig hebben, gebruik ik Pro Longwear Concealer. Die blijft de hele dag zitten, ook bij hoge temperaturen.’

Shop hier

Waterproof it

Gebruik zoveel mogelijk waterproof producten, vooral rond je ogen. Hou je niet zo van waterproof mascara (die wast vaak wat moeilijker af), dan kan je de huid rond je ogen ook extra afpoederen om te voorkomen dat je mascara gaat stempelen door de warmte.

Matterend poeder

Nu is het moment om bepaalde zones extra af te poederen, ook als je normaal niet zo vaak poeder gebruikt. Een matterend poeder voorkomt dat je huid gaat glimmen en houdt je basis (in dit geval concealer) langer intact.

Spray away!

Spray away!

Spray away!

€ 4,99  –  Catrice

Een setting mist is een musthave bij dit weer. Niet alleen om je make-up te fixeren, maar ook om je look doorheen de dag op te frissen. En het werkt nog verkoelend ook! Een gewone fijne watermist werkt trouwens ook prima.

Shop hier

Brows on point

Je wenkbrauwen bijtekenen met poeder of potlood heeft nu waarschijnlijk weinig zin, want als je zweet zal de kleur snel vervagen. Kies liever voor een transparante brow gel of wax die je wenkbrauwhaartjes in vorm houdt. Zo zien je wenkbrauwen er toch wat extra gedefinieerd uit.

Cool down

Net als jijzelf hebben sommige make-upproducten mogelijk ook wat verkoeling nodig. Jessie Lefler van M.A.C: ‘De sleutel tot een mooi afgelijnde lip is een perfect geslepen lipliner. Nu, in de zomer kunnen je make-upproducten lichtjes smelten door de hitte. Je lipliner kan dan afbreken in de puntenslijper omdat hij te zacht is, dus leg hem vijftien à twintig minuten in de koelkast voordat je hem slijpt. Zo heb je een superscherpe punt voor een perfect afgelijnde lipstick.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '