Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Hallo, egale huid!

AHA: zo kan je ervoor zorgen dat je acnelittekens sneller verdwijnen

Een van de slechtste gewoontes die je kan hebben, is aan je huid prutsen. Vaak is de drang opeens daar en heb je vijf minuten later een half slagvled van je gezicht gemaakt – met vervelende ontstekingen en vooral littekens tot gevolg. Maar daar valt wat aan te doen, als je rekening houdt met de volgende tips.

Toegegeven: het vervagen van littekentjes draait vooral om één ding, en dat is geduld. Maar aangezien we dat niet hebben, zijn er altijd een paar tips & tricks die het proces wat zullen versnellen. 

 

1. Exfolieer

 

Gebruik producten die AHA of BHA-zuren bevatten om je huid egaler en gladder te maken. Ook een combinatie van de twee zorgt voor een zichtbaar gladder velletje, doordat het de huid merkbaar verjongt. Let er wel op dat je je huid mild scrubt, zodat je de littekentjes niet kapot scrubt.

 

2. Bescherm je huid tegen de zon

 

Te veel zon kan nefast zijn voor je littekens, waardoor ze amper of zelfs niet meer verdwijnen. Daarnaast kan de zon zelfs nog meer schade aan je huid aanrichten of je littekens verergeren, doordat de zon je pigmentproductie versnelt. Draag daarom altijd en overal zonnebescherming, zelfs wanneer het buiten bewolkt is.

 

3. Kies producten die rijk zijn aan vitamine C

 

Vitamine C is een wondermiddeltje voor acnelittekentjes, omdat het ontstekingen tegengaat en pigmentophopingen zou vervagen. Daarnaast zorgen de vitamientjes voor een stralende teint – what's not to love?

 

4. Zoek raad bij een professional

 

Helaas pindakaas: sommige littekentjes zijn zo hardnekkig, dat je ze zelfs met tien liter vitamine C niet weg krijgt. Wanneer dat het geval is, kan je ook bij een professional om hulp vragen. Behandelingen zoals IPL of microdermabrasie zouden heel effectief zijn in de strijd tegen littekens, maar het zijn natuurlijk geen DIY-projectjes. 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '