Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe heb jij je haar vanmorgen gewassen?

AHA: dit gebeurt er met je haar als je conditioner voor shampoo gebruikt

De eerste vriestemperaturen zijn een feit en dat heeft je haar geweten. Net zoals je huid zal het de komende maanden makkelijker uitdrogen en broos worden. Extra verzorging is dus op z’n plaats. Misschien wel het ideale moment om wat te experimenteren met haarverzorging. Zo zweren sommigen nog steeds bij het gebruik van conditioner voor shampoo.


Hoewel op de verpakking van je shampoo en conditioner duidelijk vermeld staat dat je het eerste product voor het tweede moet gebruiken, zijn er haarexperten die bij hoog en laag beweren dat het omgekeerde eigenlijk beter is. Nina Dimachki, artistiek directeur bij Kérastase, zweert bij de techniek van het ‘primen‘ met conditioner alvorens je haar te wassen met shampoo. ‘Conditioner gebruiken voor shampoo is een geweldige manier om dun haar extra te voeden, zonder het te verzwaren’, vertelt ze aan Refinery29. ‘Het zet een soort primer op je haar die ervoor zorgt dat je shampoo zich makkelijker verdeelt over je lokken. Bovendien blijft je geföhnde coupe er langer mooi door’. Ze raadt de techniek niet alleen aan bij mensen met dun haar, maar ook haar dat snel vettig wordt heeft er volgens haar baat bij.

Gebruik je je conditioner eerst, dan breng je hem best aan op een andere manier dan je gewoon bent. In de plaats van de conditioner enkel op de lengtes van je haar te verdelen, breng je hem aan over je volledige haar van wortels tot puntjes. Nadien was je alles uit met shampoo, waardoor je geen risico loopt dat je haar vet en verzwaard achterblijft. Klinkt logisch, toch?

Experimenteren


Dus, waarom wordt dan voortaan niet aangeraden op de verpakking om éérst conditioner te gebruiken in de plaats van shampoo? Hoewel deze techniek voor sommigen heel erg goed zal werken, wil dat niet zeggen dat het voor iedereen de beste manier is. Elke persoon én elk kapsel is anders. Het beste wat je kan doen om te achterhalen welke volgorde voor jou werkt, is om de beide een tijdje te proberen. Ben je niet helemaal tevreden met hoe je haar er nu uitziet? Lijkt het je wat dof of droog? Gebruik dan eens een tweetal weken conditioner voor shampoo, en bekijk wat het met de toestand van je lokken doet. Glanzen ze meer en voelt je haar zacht en soepel? Dan kan je de techniek blijven toepassen. Voelt je haar vetter dan voordien, of eerder te droog? Dan ben je waarschijnlijk beter af met de klassieke haarwasmethode.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '