Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: daarom is het beter om je haarmasker eens vóór je shampoo...

AHA: daarom is het beter om je haarmasker eens vóór je shampoo aan te brengen

Gooi je vertrouwde routine eens om.

Om je huid en haar te verzorgen bestaan er zoveel verschillende producten en stappen dat je op de duur niet meer weet welke volgorde je nu moet hanteren. Eerst haar wassen met shampoo, dan misschien een conditioner en als laatste een voedend haarmasker? Klinkt logisch, maar die volgorde kan ook anders.

Eerst reinigen, dan verzorgen. Dat lijkt de beste volgorde voor je haarroutine, want je doet net hetzelfde voor je gezicht. Het kan perfect, maar omgekeerd kan ook en is in sommige gevallen zelfs beter. Er bestaat zoiets als ‘pre-shampoo‘-maskers, dan spreekt het natuurlijk voor zich dat je het laat inwerken voor je je haar wast met shampoo. Maar ook een traditioneel haarmasker met actieve bestanddelen die je haar intens moeten voeden, breng je soms beter als eerste aan.

Zwaar haar?

Een haarmasker is de beste manier om je haar regelmatig een intense voedingsboost te geven. Het bevat verzorgende bestanddelen die je haar gezonder en sterker maken. Een nadeel van die rijke ingrediënten – bijvoorbeeld natuurlijk oliën – is dat ze je haar kunnen verzwaren. Ook al spoel je je haar na een masker grondig uit, de kans is reëel dat je coupe niet zo licht en luchtig voelt als anders, en misschien ook sneller weer vet wordt. En daarom: shampoo to the rescue. Wanneer je na een masker je haar wast met shampoo, mag je er zeker van zijn dat al het resterende product verdwenen is en je haar weer helemaal schoon is. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je het haarmasker lang genoeg laat inwerken, zodat de actieve bestanddelen voldoende tijd krijgen om hun werk te doen alvorens je ze weer uitwast.

Experimenteer

Bovendien hebben sommige shampoos een beschermende eigenschap waardoor ze mogelijk een soort laagje over de haarschubben leggen. Op die manier kunnen de bestanddelen van het masker niet zo goed doordringen. Soms werkt een masker dus gewoon beter op ‘naakt’ haar. Omdat iedereen anders is en ons haar verschillend reageert, kan je beter wat experimenteren en je masker een keertje vóór en een keertje na je shampoo laten inwerken. Observeer hoe je lokken er de dagen nadien uitzien en bepaal wat voor jou het beste werkt.

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat je voortaan voor iedere wasbeurt een haarmasker moet gebruiken. Een voedend masker blijft een extraatje voor wanneer je haar het echt nodig heeft. Indien je lokken gezond zijn, is het niet nodig om meer dan één keer per week een maskertje te leggen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.