https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Is beter voor je huid zorgen een van je voornemens voor dit jaar?

5 essentiële stappen voor een mooiere huid in 2019

Wordt 2019 het jaar waarin jij beter voor je huid gaat zorgen? Misschien heb je je wel voorgenomen om voortaan nooit meer te gaan slapen zonder je te ontschminken? Of start hier je zoektocht naar de ideale oogcrème om die wallen te bestrijden? Dit zijn volgens ons de vijf belangrijkste stappen als je dit jaar je leven – of toch je beautyroutine – wil beteren.

1. Reinig iedere dag (minstens één keer)


Dagelijks reinigen – en dus altijd je make-up verwijderen voor het slapengaan – is de enige manier om je huid op lange termijn vrij te houden van onzuiverheden en dus puistjes en oneffenheden te voorkomen. Wil je zeker zijn dat je huid écht volledig schoon is, volg dan de methode van de dubbele reiniging waarbij je eerst je make-up verwijdert en nadien nog eens opnieuw reinigt om alle overtollige restjes te verwijderen. Dat kan met twee verschillende producten of twee keer met hetzelfde product. Is één van de twee reinigingsproducten een olie, gebruik die dan als eerste stap.

Purity One-Step Facial Cleanser – € 20,80 – Philosophy, bij Ici Paris XL.

2. Luister naar je huid


Je vriendin mag dan laaiend enthousiast zijn over die matterende primer, dat wil niet zeggen dat hij voor jou evengoed wonderen zal doen. Observeer je huid en vraag je af wat ze nodig heeft. Heb je last van oneffenheden en puistjes, dan gebruik je misschien een crème eigenlijk die wat te rijk is voor jouw huid. Of krijg je droge plekjes van zodra je je foundation hebt aangebracht, dan heeft je huid misschien wel een tekort aan vocht of kan ze wat extra voeding gebruiken in de vorm van een olie. Vind je het moeilijk om te achterhalen wat je huid precies nodig heeft, laat je dan adviseren in de winkel.

Essential Oil Elixir Vetiver – € 50,50 – Darphin, bij Ici Paris XL.

3. Exfolieer


Een belangrijke les die wij door de jaren heen hebben geleerd: je kan smeren zoveel je wil, zolang je niet regelmatig exfolieert, missen die verzorgingsproducten mogelijk hun doel. Bij het exfoliëren zuiver je de huid en verwijder dode huidcellen en overtollig sebum. Zie het als een full reset voor je gelaat, je creëert een schoon canvas waarop je nadien je verzorgingsproducten kan aanbrengen. Die revitaliserende crème die je daarna aanbrengt zal nog nooit zo goed gewerkt hebben.

Daily Microfoliant – € 19,90 – Dermalogica, bij De Bijenkorf.

4. Bescherm tegen de zon


Een van de belangrijkste stappen om je huid langdurig gezond en jong te houden is ze beschermen tegen de zon. Niet alleen wanneer je uren op het strand vertoeft, maar iedere dag. Een onbeschermde huid blootstellen aan UVA en UVB-stralen kan op lange termijn nefaste gevolgen hebben en bovendien wordt je huid er minder soepel van en heb je meer kans op rimpels. Breng dus na je dagcrème een laagje zonnecrème aan of gebruik gewoon een dagcrème die SPF bevat.

Pep-Start Moisturizer SPF20 – € 22 – Clinique, bij De Bijenkorf.

5. Hydrateren, hydrateren, hydrateren


Iedere huid heeft hydratatie nodig, of ze nu van nature droog of vet is. Wanneer je de huid reinigt, verwijder je (een deel) van haar natuurlijke oliën en bovendien kan de vochtbalans door tal van externe factoren ontregeld worden doorheen de dag. Iedere ochtend met een goed gehydrateerde huid de deur uit gaan helpt om de je gelaat soepel en strak te houden. Minder kans op fijne lijntjes en rimpels, dus.

Aquasource Aura Concentrate – € 43,90 – Biotherm, bij Ici Paris XL.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content