Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Te weten komen welke vreemde origines er schuilen in jouw DNA? Het kan!

TREND: 3 x uniek en Belgisch met deze DNA-hebbedingen

Catherine Kosters

We zijn allemaal uniek en laten dat graag zien. Slimme merken uit ons land spelen in op die drang naar originaliteit met DNA-toepassingen voor de lifestylewereld. Want wat is er unieker dan je DNA?


DNA ofte desoxyribonucleïnezuur in het Nederlands – héél véél Scrabble-punten! – is de belangrijkste drager van erfelijke informatie in ons lichaam. Op identieke tweelingen na bestaan er haast geen twee personen met hetzelfde DNA. Lifestylemerken kijken daarom maar wat graag richting wetenschap om producten aan de man te brengen die letterlijk op je lijf geschreven zijn.

App-soluut uniek


Altijd al meer over jezelf en je familiegeschiedenis willen weten? Dankzij GenePlaza kan je jouw DNA voor het eerst makkelijk en snel analyseren. Het Belgische platform werd ontwikkeld door twee doctors in de bio-informatica aan de VUB en biedt een online service die particulieren toegang geeft tot hun erfelijke informatie via verschillende apps.

Je bestelt een DNA-kit waarmee je thuis eenvoudig een speekselstaal verzamelt. Die stuur je vervolgens op naar een erkend labo en één tot twee maanden later kan je de resultaten van het onderzoek checken op een beveiligde website. Zo kom je te weten waar je voorouders leefden, hoe hard jouw DNA lijkt op dat van andere bevolkingsgroepen, hoe hoog je IQ is en of je eerder een ochtend- of een avondmens bent.

Flair-redactrice Catherine voegde de daad bij het woord en ontdekte onder andere dat ze naast 84,3% Noord-Europese roots toch ook een beetje Zuiders én Slavisch bloed heeft. We knew it.

Voor een DNA-kit betaal je € 145 en een app download je vanaf € 0,99.

Speeksel & skincare


Ook innovatief beautymerk Nomige is 100% Belgisch. Dit skincare label analyseert jouw DNA en bepaalt zo je genetische huidprofiel. Op basis van je speeksel nemen wetenschappers genen die te maken hebben met hydratatie, bescherming en de aanmaak en afbraak van collageen onder de loep. Het product dat je tenslotte aanschaft, is perfect afgestemd op jouw dubbele helix én levensstijl.

Een skincare-pakket inclusief DNA-analyse, 4 gepersonaliseerde producten en 4 maanden behandeling kost € 499.

DNA om je nek


Geen zin om speeksel te verzamelen, maar wél om je passie voor de wetenschap te tonen? Dan is somersault18:24 iets voor jou. Dit eveneens Belgische label ontwerpt science-inspired jewelry. Jup, oorbellen en ringen in de vorm van neuronen, bloedcellen en chemische stoffen waarvan we gezworen hadden de naam nooit meer uit te spreken na onze laatste buis voor biologie. Onze favoriet is – hoe kan het ook anders? – de DNA-ketting.

Je shopt een zilveren sieraad vanaf € 95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '