Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

20 dingen die je moet eten tegen puistjes

Puistjes duiken plots op, kunnen erg hardnekkig zijn en beperken zich bij vrouwen helaas zelden tot onze jeugdjaren. Wat je zeker niet mag eten als je gemakkelijk last hebt van acne las je hier al. Maar welke voeding is dan wél goed tegen puistjes?

1. Bessen

Bosbessen, rode bessen, açai bessen en gojibessen zitten boordevol antioxidanten, die zuiveren je lichaam en voeren afvalstoffen snel af. Resultaat: een zuivere en egale huid.

 

2. Oesters

Deze lekkernij is voor alles goed. Want naast haar werking als afrodisiacum en het feit dat ze weinig calorieën bevat werkt ze ook nog eens zuiverend voor je huid. Oesters bevatten zink, een bestanddeel dat het mannelijk hormoon – dat mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van acne – onder controle houdt .

 

3. Noten

Vooral pompoenpitten en paranoten, want die bevatten selenium. Dat kalmeert de huid en helpt infecties – en dus acne – te bestrijden. Daarnaast bevat bijna elke nootsoort actieve bestanddelen die bijdragen tot een gezondere huid.

 

tomaten

4. Tomaten

Tomaten bevatten erg veel vitamine C. Dat helpt de productie van collageen waardoor je huid strakker en steviger wordt.

 

5. Waterkers

Lekker in je slaatje én bevat antioxidanten en mineralen die je huid zuiveren en voeden.

 

6. Rode druiven

Rode druiven én druivenpitten bevatten sterke chemicaliën en antioxidanten die huidirritaties zoals psoriasis, eczeem en acne tegengaan. Ze bevatten ook een natuurlijk antihistaminicum dat werkt tegen de gevolgen van een allergische reactie.

 

7. Rode biet

Bevat vitaminen en mineralen die zuiverend werken en toxische stoffen sneller uit je lichaam doen verdwijnen.

 

8. Tofu

Zit vol proteïnen, calcium en onverzadigde vetten. Die kunnen je helpen bij elk huidprobleem.

 

9. Bonen

Vervang je koolhydraten in de vorm van aardappelen of pasta door bonen, erwten of linzen. Die zijn even voedzaam maar bevatten proteïnen en energie, wat ervoor zorgt dat je huid sneller herstelt na een acne-aanval.

 

Boerenkool

10. Boerenkool of kale

Eén van de hipste healthy foods van deze tijd en dat is met een hele waslijst aan vitaminen en mineralen volledig terecht. Goed voor je lichaam en zuiverend voor je huid.

 

11. Avocado

Avocado werkt hydraterend voor je huid en bevat vitamine C en E. Die eerste kwamen we eerder al tegen en de tweede zorgt ervoor dat je huid vitaler wordt en er stralender uitziet.

 

12. Look

Look helpt om de bacterieën en virussen in je lichaam te vernietigen, ook degene die acne veroorzaken.

 

13. Broccoli

Heeft quasi hetzelfde effect als boerenkool. Stoom je broccoli halfgaar zodat er geen actieve stoffen verloren gaan.

 

14. Eieren

Vooral de eidooiers want die zitten net als paranoten en palmboompitten boordevol selenium.

 

groene thee

15. Groene thee

Simpelweg omdat het een van de grootste hoeveelheden antioxidanten bevat.

 

16. Vette vis

Vette vissoorten eten (bv. makreel en zalm) draagt bij tot een stralende, glowy huid en minder puistjes. Ze bevatten ook veel proteïnen die je huid sneller helpen herstellen.

 

17. Brandnetelthee

Brandnetel zuivert je bloed en werkt kalmerend voor zowel acne als eczeem.

 

18. Komkommer

Of andere groenten die veel water bevatten. Dat véél water cruciaal is voor je huid moeten we je hopelijk niet meer vertellen.

 

19. Zuivelvervangers

Zuivel kan mede verantwoordelijk zijn voor puistjes dus opteer voor zuivelvervangende producten zoals sojamelk, amandelmelk, kokosmelk, …

 

Zwarte chocolade

20. Zwarte chocolade

Aangezien snoep en witte- en melkchocolade de grootste vijanden zijn van acne zijn we je een alternatief verschuldigd: zwarte chocolade. Hoe puurder, hoe beter want hoe meer antioxidanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '