Home Nieuws ONDERZOEK: helft van de vrouwelijke millennials is ontevreden over haar seksleven

ONDERZOEK: helft van de vrouwelijke millennials is ontevreden over haar seksleven

Maar er is ook hoop: twee derde van de vrouwen tussen 55 en 64 zijn wél content tussen de lakens.

Shutterstock

Kan je seksleven beter? Je bent heus niet de enige die er zo over denkt. Een grootschalige studie van de Britse overheidsinstelling Public Health England (PHE) wijst uit dat de helft (!) van de vrouwen tussen 25 en 34 in Groot-Brittannië ontevreden is over haar seksleven. Maar er is hoop: hoe ouder vrouwen worden, hoe contenter ze zijn tussen de lakens. Oef!

De Britse overheidsinstelling Public Health England (PHE) ondervroeg 7.300 vrouwen naar hun seksleven, onder wie ook millennials. Blijkt nu dat 49% van de Britse vrouwen tussen 25 en 34 jaar oud van mening zijn dat hun seksleven véél beter kan.

Hun grootste zorg? Een ongewenste zwangerschap vermijden. Ook zijn ze als de dood om soa’s op te lopen én hebben ze moeite met omgaan met menstruatiepijnen.

Hoe ouder, hoe beter

Gelukkig is er ook goed nieuws. Uit de studie van PHE blijkt namelijk ook dat vrouwen contenter worden tussen de lakens naarmate ze ouder worden. Zo is meer dan twee derde van de Britse vrouwen tussen 55 en 64 tevreden met hun seksleven.

Alle 7.300 vrouwen die deelnamen aan het Britse onderzoek waren ouder dan 16. Zo’n 65% van hen wist te zeggen de laatste maand te hebben gevreeën, al dan niet in een vaste relatie. Van alle deelnemers was er maar 12% dat aangaf de laatste drie maanden seks te hebben gehad.

De meerderheid gebruikt anticonceptie, waarvan een derde een spiraaltje en nog een derde de pil. Ook condooms blijven populair.

Lees ook: