Home Lifestyle STUDIE: zo lang duurt de gemiddelde sekspartij

STUDIE: zo lang duurt de gemiddelde sekspartij

Doen jij en je lief beter dan gemiddeld?

We kunnen mannen nog net wijsmaken dat de grootte niet uitmaakt, maar over de duur zullen ze altijd inzitten. Want hoe lang moet seks duren om ‘normaal’ te zijn? Een Australische studie geeft het antwoord.

Van penetratie tot ejaculatie

De Australische wetenschapper dr. Brendan Zietsch van de University of Queensland liet 500 koppels in de naam van de wetenschap hun vrijpartijen timen. Dat ging letterlijk met de stopwatch op het nachtkastje: de tijd begon te lopen bij de penetratie en stopte bij de ejaculatie. ‘Ik weet ook wel dat seks veel meer dan dat is, maar al de rest is moeilijk te definiëren’, aldus dr. Zietsch.

Dus onderzocht Zietsch seks in de meest enge zin van het woord en vond dat die actie van zo’n 33 seconden tot maar liefst 44 minuten (!) – viagra of een leugenaar, toch? – kan duren. De mediaan, ofwel het middelste resultaat van de steekproef, was 5,4 minuten. We kunnen dus stellen dat een sekspartij gemiddeld zo’n dikke vijf minuten duurt.

In dit onderzoek hielden oudere mannen het niet langer uit dan jonge kerels. Meer nog: hoe ouder het koppel, hoe korter de seks. Het dragen van een condoom of het al dan niet besneden zijn van de man had geen effect op de prestatie.

Zietsch geeft toe dat de resultaten lichtjes beïnvloed kunnen zijn door de awkward setting van het onderzoek. ‘Het experiment kan de sfeer van het moment natuurlijk een beetje veranderen en zal daarom niet altijd de natuurlijke gang van zaken weergeven. Maar de wetenschap is zelden perfect en dit is het beste resultaat dat we konden krijgen’, aldus de Australiër.

Meer seks:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.